Bruin Biometrics LLC behaalt CE markering voor de SEM Scanner

Array

Bruin Biometrics LLC behaalt CE markering voor de SEM Scanner, een innovatief diagnostisch hulpmiddel om doorligwonden (decubitus) te detecteren
Bruin Biometrics LLC (“BBI”) heeft vandaag aangekondigd dat het CE markering (Conformité Européenne) heeft ontvangen voor de SEM Scanner en deze op de Europese markt kan lanceren. De SEM Scanner is een klasse IIA medisch toestel dat bedoeld is om weefsel oedeem en druk geïnduceerde weefsel schade te detecteren, wat kan leiden tot de vorming van doorligwonden (ook bekend als decubitus) nog voordat schade zichtbaar is aan het huidoppervlak.

De draagbare SEM Scanner is een diagnostisch hulpmiddel dat verhoogde vochtinhoud in de huid en het onderliggend weefsel meet, het subepidermale vocht (Subepidermal moisture; SEM). SEM ScannerSEM kan dienst doen als een biofysische merker van inflammatie die een indicatie geeft voor dreigende huidschade en de vorming van doorligwonden. Klinische studies hebben aangetoond dat dankzij het opsporen van SEM druk-geïnduceerde weefselschade kan worden geïdentificeerd tot 10 dagen voordat schade zichtbaar komt aan het huidoppervlak.

Vroege detectie van doorligwonden met de SEM Scanner kan leiden tot gerichte interventies, een lagere decubitus graad, sneller herstel en een vermindering van het aantal dagen hospitalisatie. Bijkomende voordelen van de SEM Scanner ten opzichte van andere diagnostische middelen zijn de objectieve, gevalideerde metingen; de niet-invasieve en snelle resultaten; het duidelijke risicoprofiel; het gestandaardiseerd onderzoek van patiënten en de minimale benodigde technische vaardigheden.

BBI ontwikkelde de SEM Scanner in samenwerking met onderzoekers van de universiteit van California in Los Angeles (UCLA), met name Barbara Bates Jensen, PhD, RN, CWOCN, FAAN. Barbara Bates-Jensen is voorzitter van de Faculty Executive Committee aan de UCLA School of Nursing en geassocieerd adjunct professor geneeskunde aan de UCLA David Geffen School of Medicine.

Bron: Bruin Biometrics LLC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen