Patiëntenvereniging Freya geeft Isala Fertiliteitscentrum pluim

IVFIn december heeft Isala Fertiliteitscentrum voor de tweede keer op rij de pluim van Freya in ontvangst genomen, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Het Fertiliteitscentrum te Zwolle voldoet hiermee aan alle vijftien criteria van Freya, waaronder patiënttevredenheid en ervaring, onderzoek en behandeling. Zo zijn de wachtruimtes van Fertiliteit en verloskunde gescheiden. Het fertiliteitscentrum is transparant en stelt haar behandelresultaten beschikbaar aan Freya.

De lijst met criteria is samengesteld in nauw overleg met de betrokken beroepsgroepen zoals gynaecologen, fertiliteitsartsen en embryologen. Naast het inzichtelijk maken van de fertiliteitszorg, draagt de toekenning van Pluimen tevens bij aan transparantie en kwaliteitsverbetering van de zorg.

 Isala Fertiliteitscentrum
Het Fertiliteitscentrum is het grootste topklinische fertiliteitscentrum van Nederland. De medewerkers en artsen zetten zich volledig in voor een maximale kans op zwangerschap. Het biedt vrijwel alle fertiliteitsonderzoeken en behandelingen aan. Waarbij kwaliteit voorop staat. Het team is heel toegankelijk en betrokken bij de situatie van de patiënt. Om de kwaliteit van de zorg hoog te houden doen ze aan diverse projecten mee.

In kaart brengen Fertiliteitszorg
Freya introduceerde begin vorig jaar de Monitor Fertiliteitszorg. Met deze online applicatie (te vinden op www.freya.nl) wordt de fertiliteitszorg in Nederland in kaart gebracht. Zo kunnen patiënten op basis van voor hen belangrijke criteria een weloverwogen keuze maken voor het ziekenhuis waar zij behandeld willen worden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen