Zelfs voor zieke nog steeds onbeperkte dekking fysiotherapie mogelijk

Array

Het is voor mensen die veel fysiotherapiebehandelingen nodig hebben nog steeds mogelijk om van zorgverzekering over te stappen. Dat blijkt uit een analyse van Verzekeringssite.nl. “Nog steeds bieden 7 zorgverzekeraars pakketten aan met een onbeperkt aantal fysiotherapiebehandelingen en hanteren geen medische selectie. De premies van deze pakketten gaan wel steeds meer omhoog, omdat vooral mensen die veel zorg gebruiken deze pakketten nemen,” licht Erik Hordijk toe.

Pakketten met onbeperkte fysiotherapie zonder medische selectie

VerzekeraarPakketPremie per maand (alleen aanvulling)
De FrieslandAV Optimaal (online)€ 36,95 (€ 36,75)
De AmersfoortseAanvulling Optimaal€ 67,75
ProlifeExtra Largepolis€ 59,50
Zorg en ZekerheidAV Totaal€ 85,95
Delta LloydTop€ 131,95
AevitaeSupervip pakket€ 59,53
De GoudseAanvullende verzekering Totaal  (Top)€ 56,95 (€ 86,90)

Het wordt steeds moeilijker voor mensen die onbeperkte fysiotherapie willen om over te stappen. Ten opzichte van vorig jaar schroeven meer verzekeraars de vergoeding van hun aanvullende pakket terug of hanteren medische selectie of schrappen pakketten. fysiotherapieDe Friesland Zorgverzekeraar biedt bijvoorbeeld niet meer haar meest uitgebreide pakket aan. Menzis heeft haar vergoeding voor fysiotherapie verlaagd van 100% naar 40 behandelingen. PNOzorg hanteert vanaf 2014 medische selectie op haar meest uitgebreide pakket. Hierdoor kunnen mensen, die veel zorg gebruiken niet meer naar deze zorgverzekeraars overstappen. “Vorig jaar konden mensen die onbeperkt fysiotherapie vergoed wilden nog bij 13 verzekeraars terecht. In 2014 kunnen nieuwe klanten nog maar bij 7 verzekeraars terecht waarbij ze geen gezondheidsverklaring hoeven in te vullen,” licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.

Premiestijgingen
“Mensen die veel zorg gebruiken hebben niet alleen steeds minder keuze. Ze moeten ook steeds meer betalen voor hun aanvullende verzekering,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. Uit een analyse naar de premies van vrij toegankelijke uitgebreide pakketten blijkt dat deze bijna allemaal zijn gestegen. Het Supervip pakket van de Aevitae is zelfs met bijna 35% gestegen. De duurste aanvullende verzekering is van Delta Lloyd (€ 131,95).

Daniël de Rijke
Gisteren ontstond ophef over de overstapmogelijkheden naar aanleiding van een brief van ex-kankerpatiënt Daniel de Rijke. Hij wilde graag overstappen naar een andere zorgverzekering, maar hij werd geweigerd. Hij schreef daarom minister Schippers van Volksgezondheid een brief. De minister heeft hierop gereageerd dat voor mensen met een vergelijkbaar verhaal nog voldoende keuzemogelijkheden zijn.

Persbericht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen