SP inventariseert problemen met vergoeding incontinentiematerialen

Array

incontinentie-Kamerlid Renske Leijten roept mensen op om hun problemen met de vergoeding van incontinentiemateriaal te mailen naar de SP. Hoewel incontinentiemateriaal vergoed wordt uit de basisverzekering, hebben veel mensen problemen met het krijgen van goed en geschikt materiaal.

Ouderen krijgen vaak te weinig materiaal van de zorgverzekeraar of moeten het zelf maar bijbestellen bij de leverancier, terwijl dit vergoed hoort te worden vanuit de basisverzekering. Vaak wordt gewezen op alternatieve of goedkopere materialen die niet geschikt zijn. Dit leidt naar gevolgen die niet wenselijk zijn.

Leijten: ‘Ik heb verhalen binnengekregen van mensen die ernstige hebben kregen door het gebruik van , enkel omdat de zorgverzekeraar geen goede incontinentiematerialen wilde verstrekken. Dit soort situaties mag niet voorkomen, alleen omdat zorgverzekeraars hun hand op de knip houden.’

Leijten roept mensen – die dit probleem herkennen – op om te mailen naar [email protected] . Uiteraard worden de gegevens geanonimiseerd als iemand dat wil. Alle meldingen zullen gebundeld en voorgelegd worden aan de minister. Tevens zal een oneervolle pispaalprijs uitgereikt worden aan de zorgverzekeraar die het slechtste incontinentiemateriaal verstrekt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen