Je toekomst met diabetes type 1, aan de vooravond van een doorbraak?

Array

Informatie-avond type 1 diabetes: aan de vooravond van een doorbraak?
Je toekomst met diabetes, nu en straks. Dat is het onderwerp van de informatie-avond op dinsdag 11 februari in Theater De Hanzehof te Zutphen. Drie experts op het gebied van diabetes bespreken de nieuwste ontwikkelingen, de laatste ideeën en de mogelijke doorbraken in de (nabije) toekomst tijdens deze avond. Is genezing van type 1 diabetes al in zicht? Hoe is het met de ontwikkeling van automatische pompsystemen en welke invloed heeft sport op het reguleren van diabetes? We horen het van resp. Prof. Dr. Bart Roep, immunoloog en onderzoeker bij het LUMC, Dr. Henk Veeze, kinderarts van Diabeter en oud-topsporter Bas van de Goor (BVDG Foundation). Na de uitverkochte avond in het Evoluon in Eindhoven op 21 januari, is het deze keer de beurt aan Zutphen.

DSC_0022+-+2014-01-21+at+19-41-54jpgDe organisatie is in handen van Meduon, Diabeter en de Bas van de Goor Foundation. De avond start om 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen die zelf of in zijn directe omgeving met type 1 diabetes te maken heeft. Wel is aanmelding vooraf nodig en dat kan tot en met 7 februari a.s. via de speciale website www.diaweten.nl

Meer over de sprekers:
Bart Roep is hoogleraar diabetologie in het LUMC Leiden en richt zich op immunopathologie van type 1 diabetes. Hij werkt aan het ontrafelen van de afweervergissing die aanleiding geeft tot type 1 diabetes en gebruikt die kennis om een genezing voor de ziekte te vinden. Op bevlogen en duidelijke wijze presenteert hij dit moeilijke onderwerp en toont ons dat er hoop gloort aan de onderzoekshorizon.

Bas van de Goor is oud top-volleyballer en werkt met zijn stichting aan het belang van beweging. Sport en spel kunnen een uitstekende bijdrage leveren aan een goede diabetesregulatie en deze ook vergemakkelijken. Zijn uitdaging is om meer aandacht en kennis over zelfmanagement te brengen: Word zelf de (sportieve) baas over je diabetes.

Henk Veeze is kinderarts en bestuurder van Diabeter, een van de grootste diabetescentra in Europa gericht op type 1 diabetes. De combinatie eHealth en nieuwe insulinepompen en sensoren is in opmars. Deze technieken worden de komende tijd verder ontwikkeld tot automatische systemen die de diabetesregulatie grotendeels overnemen. Hoe gaat dat, hoe ver staan ze en hoe werkt dat bij Diabeter?

Het programma wordt ondersteund door een informatiemarkt van leveranciers van diabetestechnologie en -materiaal, alsmede van jongerenorganisaties op het gebied van type 1 diabetes.

Bron: Stichting Diabeter

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen