Van Rijn stelt vliegende brigade in voor werk in zorg

van rijn VWSStaatssecretaris Martin van Rijn (VWS) stelt een vliegende brigade in voor werk in de zorg. Dat schrijft de staatssecretaris vandaag aan de Tweede Kamer in reactie op het rapport `Lessen uit de Achterhoek’ van onafhankelijk waarnemer Hans Borstlap.

`De hervorming van de langdurige zorg biedt zowel kansen als uitdagingen voor de arbeidsmarkt in de zorg. Een vliegende brigade brengt regionale kansen op de arbeidsmarkt in beeld en zet verantwoordelijke partijen bij elkaar aan tafel’, aldus de staatssecretaris. Van Rijn zal de Kamer hierover in februari verder informeren.

‘Lessen uit de Achterhoek’
Borstlap heeft `Lessen uit de Achterhoek’ geschreven als antwoord op de vraag of de ervaringen met de aanbesteding van huishoudelijke verzorging in zeven gemeenten in de Achterhoek, mogelijk behulpzaam konden zijn bij de transitie naar de WMO. Borstlap was daar aangesteld als onafhankelijk waarnemer.

Zeven aanbevelingen van Borstlap
Van Rijn geeft aan uit de voeten te kunnen met de zeven aanbevelingen van Borstlap. `Dit rapport maakt duidelijk dat we kunnen leren van de situatie in de Achterhoek en hoe we dat kunnen doen’, aldus de staatssecretaris. Van Rijn stuurde zijn reactie mede namens minister Asscher (SZW) aan de Kamer.

Bron: Nieuwsbank.nl