Het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen aanstaande zaterdag op RTL4

televisie-300x200Het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen is aanstaande zaterdag om 12.30 uur te zien in het RTL4 programma Altijd Jong.

Het tv-item is een mooie manier om het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen onder de aandacht te brengen. Vorig jaar maart verhuisde het Specialistisch Centrum voor Eetstoornissen van Veghel naar Helmond, om zo alle deskundigheid onder één dak te hebben. Cliënten met anorexia nervosa, boulimia nervosa, obesitas en eetbuienstoornis (tussen de 12–60 jaar) binnen en buiten de regio Oost-Brabant worden hier behandeld. Het centrum biedt ambulante behandeling, specialistische dagbehandeling en klinische behandeling, zo mogelijk ondersteund met e-mental health-modules (internet). Hierbij werkt het nauw samen met onder andere internisten van het Elkerliek Ziekenhuis.

In het drie minuten durende item interviewt presentatrice Beertje van Beers ex-cliënt Babs Tak, die openhartig vertelt over haar eetstoornis boulimia en hoe ze deze overwon. Ook psychotherapeut Elja Gerritsen en sociotherapeut Ans van Lankveld komen aan het woord. Op onze website www.ggzoostbrabant.nl/eetstoornissen kunt u de uitgebreide versie van het item bekijken: