300 miljoen dollar order is beloning voor Minister Schippers

Array

Minister Schippers bezoekt vaccinproducent Bilthoven Biologicals na succesvolle privatisering van het voormalige staatsbedrijf.
De opdracht van UNICEF voor 150 miljoen poliovaccins voor het Wereld Polio Eradicatie Programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een kroon op de privatisering van Bilthoven Biologicals. Tijdens een recent bezoek aan de vaccinproducent liet minister Schippers zich informeren over de order van 300 miljoen en de succesvolle privatisering van het bedrijf, die onder haar bewind tot stand is gekomen.

Voor de privatisering was de vaccinproductie onderdeel van het Nederlands Vaccin Instituut, een agentschap van het ministerie voor Volksgezondheid en Sport. Het voormalige – verliesgevende – staatsbedrijf werd in 2012 geprivatiseerd en verkocht aan de Poonawalla Groep in India.

minister schippers vaccinWerkgelegenheid
Minister Schippers toonde zich tijdens haar bezoek aan Bilthoven Biolocials gepast trots over de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt: “Het is heel uniek dat Bilthoven Biologicals in deze tijd zoveel investeert in hoogwaardige werkgelegenheid en in producten die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van miljoenen kinderen wereldwijd.”

Verdubbeling omzet

Met de 150 miljoen poliovaccins uit Bilthoven levert het bedrijf bijna de helft van het totale aantal benodigde vaccinsvoor het polio eradicatie initiatief van de WHO, UNICEF, PAHO en de Bill en Melinda Gates Foundation. De opdracht levert Bilthoven Biologicals daarom niet alleen 300 miljoen dollar op, maar ook een cruciale rol in het eradicatie programma van de WHO. Roeland van Dam, CEO van Bilthoven Biologicals, ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet: “De omzet zal zich de komende jaren een aantal maal verdubbelen. Daarmee kunnen we onze onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten versnellen en de productiecapaciteit verhogen.”

Bron: bbio.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen