BTKzorg laat wensen cliënten uitkomen

Array

 

Borne dhrVersteeg-1Nieuwe vorm van mantelzorg slaat aan

 

 Ze geloofde haar ogen niet. Natuurlijk wist mevrouw Horsthuis uit Weerselo wel dat een aantal mensen haar tuin zou opknappen. En dat met name de bomen en struiken flink zouden worden gesnoeid omdat ze dat zelf niet meer kan. Maar toen onlangs een complete ploeg in haar tuin aan de slag ging, was het toch een grote verrassing..

 

 

 

Nieuwe vorm mantelzorg; inzet vrijwilligers  

 

Het is een nieuwe vorm van mantelzorg waartoe de thuiszorgorganiatie BTKzorg het initiatief heeft genomen. Onder meer op deze manier is het mogelijk dat mensen langer thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Het nieuwe fenomeen is ontstaan bij de instelling van een zogeheten wensboom bij BTKzorg. Daarin worden allerlei wensen verzameld van verzorgenden en cliënten van BTKzorg. Zo mogelijk worden al deze wensen vervuld. Een belangrijke voorwaarde is dat mensen hun eigen kracht inzetten. Dit kan zijn dat ze zelf meewerken aan de vervulling van hun wens of de kracht van hun omgeving inzetten. Het is onderdeel van de nieuwe beleidsvisie van de thuiszorgorganisatie: wensgericht werken met als belangrijke voorwaarde, de inzet van de eigen kracht. BTKzorg is daar vorig jaar mee begonnen en dat werkt in de praktijk prima. Sindsdien zijn heel wat wensen in vervulling gegaan.

 

 

 

Met het spontane tuinonderhoud ging een wens in vervulling van een medewerkster van BTKzorg die bij mevrouw Horsthuis de thuiszorg doet. Zij wist dat haar cliënt dat heel erg graag wilde maar daartoe zelf niet meer in staat was. Dus nam BTKzorg daartoe het initiatief. Niet alleen mede-werkers van de thuiszorgorganisatie staken de handen uit de mouwen ook anderen in de omgeving van mevrouw Horsthuis, die zij zelf benaderde, kwamen met plezier in actie onder wie haar kinderen en fysiotherapeut. De Tuinwacht uit Deurningen zette ook een dag lang twee mensen gratis in. Directeur Gert Stevelink van Tuinwacht: “Als we op deze manier een medemens een plezier kunnen doen, werken we daar graag aan mee”.

 

 

 

Directeur Bert Kolfoort van BTKzorg is erg enthousiast over de nieuwe vorm van mantelzorg die vanuit zijn organisatie is ontstaan. “ Hartverwarmend”, zegt hij,  “zo’n spontaan initiatief van medewerkers is fantastisch. Een betere manier om het letterlijk de mensen naar wens te maken is er bijna niet. Onze belofte, zorg vanuit het hart, maken we hiermee meer dan waar”.

 

 

 

Mevrouw Horsthuis kan deze woorden alleen maar beamen. “Geweldig wat al deze mensen op een dag voor mij hebben gedaan. Het is bijna niet te geloven in deze tijd. Ik ben er heel erg blij mee en erg dankbaar voor.”

 

 

 

De Weerselose was niet de enige voor wie een vurige wens in vervulling ging; in Borne bij de heer Versteeg gebeurde hetzelfde. Ook hier kreeg de tuin een flinke opknapbeurt. Behalve BTKzorg met medewerkers en een hoogwerker was hier ook de Tuinwacht actief evenals Twente Milieu; deze organisatie zorgde ervoor dat het tuinafval werd opgehaald en afgevoerd.

 

 

Over BTKzorg

 

BTKzorg is een snelgroeiende thuiszorgorganisatie die sinds 2006 actief is in de regionale zorgwereld. De organisatie levert thuiszorg in heel Twente en heeft vestigingen in Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Delden, Borne en Ootmarsum.  Uitgangspunt is dat zorg op maat wordt geleverd, toegesneden op iedereen. BTKzorg stoelt op drie poten: verpleging & verzorging, huishoudelijke zorg en kraamzorg. De ambitie is om de cliënten zodanige zorg te leveren dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De slogan van BTKzorg is: Thuiszorg vanuit het hart. Dit zegt alles over de intentie en betrokkenheid van zorgverlener en organisatie bij de cliënt.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen