Samenwerking zorgorganisaties, verzekeraars en gemeenten onvoldoende

0
284

Beperkte samenwerking brengt succesvolle lokale zorg voor burgers in gevaar. Barbara de Groen en Maureen Schonewille, senior onderzoekers bij Vilans, Kenniscentrum langdurende zorg brachten onlangs een rapport uit met deze titel. Zij interviewden 62 wethouders en andere beleidsmakers. Het rapport heeft als conclusie, dat het nog niet zo goed gaat in de lokale samenwerking tussen zorgorganisaties, gemeente en verzekeraars.  De betrokken partijen zijn het qua visie vaak eens, maar dat resulteert nog niet in concrete invulling op lokaal niveau. Meer informatie over dit onderzoek en en het volledige rapport vind je hier.

coordnatie samenwerking pijlenAWBZ-Wmo congres
De onderzoekers spreken tijdens een workshop op het AWBZ-congres op 11 april in Zeist. In  een workshop lichten De Groen en Schonewille eerst het onderzoek toe. Daarna stellen zij aan workshopdeelnemers de vragen: Herken je de problematiek? Wat kan de genoemde samenwerking verbeteren? Centrale vraag tijdens het congres is : wat komt er per 1 januari 2015 terecht van de invoering van de decentralisatie van AWBZ naar Wmo en van de overgang van de AWBZ naar de Wet Langdurige Zorg? Wil je meer informatie over dit congres? Klik dan hier.

Bron: Guus Schrijvers

Vorig artikelFriesland proeftuin patiëntvriendelijke gezondheidszorg op 9 april
Volgend artikelSlimme pleister
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.