Centrum voor Knieklachten officieel van start

Array

Deze week is het Centrum voor Knieklachten (CvK) officieel van start gegaan. Fysiotherapeut Peter van den Belt is initiatiefnemer van deze gespecialiseerde praktijk die mensen zo snel en adequaat als mogelijk van hun knieproblemen verlost. Het CvK is ondergebracht in het gezondheidscentrum van Beijum (Groningen) waar Van den Belt en partners ook regulier fysiotherapeutische zorg leveren

Experts
Het Centrum voor Knieklachten volgt de tendens in de zorgsector om zich als aanbieder op een specifiek vakgebied te richten. Waar bijvoorbeeld verzekeraars ziekenhuizen stimuleren alleen nog behandelingen uit te voeren waarop ze het best scoren, specialiseren ook fysiotherapeuten zich. “Vroeger moest je vooral allround zijn”, vertelt Van den Belt “waardoor je van alles een beetje verstand had. Nu zie je geleidelijk experts groeien op het gebied van onder andere nek/schouder of heupklachten.”Peter_van_den_BeltVakkenis
Het specialisme ontwikkelde zich ook bij Van den Belt. Gedurende zijn loopbaan bleek dat hij meer dan normale inzicht had voor blessures in en rondom het kniegewricht. Goede resultaten lieten zich rondvertellen en zo kreeg hij meer patiënten. Door zich vervolgens verder in de aanwezige vakkennis te verdiepen, vergrootte hij zijn expertise.

Kennis, kunde en klantgerichtheid
Inmiddels was de praktijk zodanig ingericht dat hij het Centrum voor Knieklachten is gestart. Naast de gebruikelijke behandelkwaliteiten als kennis, kunde en klantgerichtheid baseert Van den Belt zijn succes met name op twee belangrijke pijlers. “Allereerst beschikken we over een echograaf waarmee we tijdens de diagnose meer informatie krijgen en we bijvoorbeeld al oorzaken kunnen uitsluiten. Dat bespoedigt de behandelduur. Hiernaast is ons inzicht om de zelfredzaamheid en dus beheerste belasting te stimuleren. Rust is inderdaad goed voor herstel maar minder goed voor de kwaliteit van spierweefsel en kraakbeen. Wij proberen in de onderlinge balans het maximum te bereiken.”

Weekendservice
Tegenwoordig heerst de 24/7-samenleving. Ook het CvK gaat daarin mee. Via de website bestaat een weekendservice voor sporters. Als ze zich zaterdag of zondag blesseren kunnen ze een afspraak voor de maandagochtend maken. Een consult kort na het incident bespoedigt meestal het herstel.

Bron: Zorg voor Marketing

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen