Samen verder na verlies van een kind

Array

Mirjam Rotenstreich ontvangt eerste exemplaar van bijzonder boek over de dood van een kind
Dinsdag 15 april verschijnt Samen verder na verlies van een kind van Beate Matznetter. Dit boek biedt steun aan echtgenoten, geliefden, ouders en hun kinderen. Het spreekt namelijk niet vanzelf dat geliefden na de dood van hun kind samen verdergaan. Onbegrip, verwijten en langdurige psychische klachten kunnen leiden tot een scheiding. Dit boek verkleint de kans op zo’n extra tragedie.

De Nederlandse psychologe Beate Matznetter is dé deskundige op dit gebied: ze specialiseerde zich in rouwtherapie, nadat zij en haar man een kind verloren hadden. Ze weet wat ouderparen meemaken en nodig hebben. Speciaal voor haar boek, gebaseerd op eigen ervaringen en op die van haar cliënten, interviewde ze acht andere stellen.

Zaterdag 12 april presenteert Beate haar boek op de Vrije School in Utrecht. Mirjam Rotenstreich, auteur en echtgenote van A.F. Th. van der Heijden, die Tonio – Een requiemroman (2011) schreef over hun in 2010 verongelukte zoon, neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Mirjam Rotenstreich over Samen verder: ‘Een mooi project dat u onder handen heeft. Belangrijk ook. Voor uzelf, maar zeker ook voor anderen.’

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen