Windows 8-app ontwikkeld voor registratie en rapportage van persoonlijke hygiëne bij Amphia Ziekenhuis

Array

Een nieuwe App: “Hygiëne in Beeld” is een digitale oplossing die hygiëne audits sneller en veiliger maakt. Door koppeling aan de database en aan SharePoint is hergebruik van de ingevoerde data mogelijk. De app is sinds februari in gebruik bij het Amphia Ziekenhuis. Het Amphia Ziekenhuis verwacht meer apps te ontwikkelen voor diverse toepassingen.

Versnelling en vereenvoudiging van hygiëne audits
Patiëntveiligheid is een van de speerpunten van Het Amphia Ziekenhuis in Breda. Het ziekenhuis liet daarom een digitale app ontwikkelen om de hygiëne audits te verbeteren. Om het risico op infecties tegen te gaan, onderwerpen de deskundigen Infectiepreventie alle afdelingen aan regelmatige audits. Hiervoor gebruikten zij tot voor kort papieren checklists, waarna ze de resultaten handmatig verwerkten in rapporten. De wens was om dit proces te versnellen en vereenvoudigen.

App “Hygiëne in Beeld” ontwikkeld
BRAIN FORCE ontwikkelde voor het Amphia Ziekenhuis de app “Hygiëne in Beeld”. Deze app is een digitale versie van de papieren checklist, met als extra handigheid dat de registratie visueel wordt ondersteund zodat de deskundigen Infectiepreventie geen fouten kunnen maken bij de invoer. Zodra de audit is afgerond, verschijnt er volautomatisch een rapportage, die de deskundige Infectiepreventie meteen met het afdelingshoofd kan bespreken. Hierdoor wordt een veel directere terugkoppeling mogelijk.

Data is herbruikbaar door koppeling tussen App, Database en SharePoint
Het Amphia Ziekenhuis wilde niet alleen een app ontwikkelen, maar ook een methodiek die herbruikbaar is. Daarom is gekozen voor een koppeling tussen de app, SharePoint en een achterliggende databaseserver. De registraties die op de app worden ingevoerd, worden direct verwerkt in de databaseserver. Deze communiceert de resultaten aan SharePoint. De grafische schil in SharePoint zorgt ervoor dat de resultaten in grafiekvorm worden getoond, waarbij de gebruiker zelf kan aanklikken welke dwarsdoorsnede hij of zij wil zien.

Tijdbesparing, snellere terugkoppeling van resultaten en hergebruik van data
De deskundigen Infectiepreventie besparen per audit gemiddeld anderhalf uur. Daardoor kunnen zij veel meer audits doen dan voorheen. Bovendien kunnen zij de resultaten direct terugkoppelen aan de leidinggevende van de afdeling die ze controleren, waardoor de impact groter is. Door de herbruikbare methodiek die BRAIN FORCE voor de afdeling IMT heeft ontwikkeld is het mogelijk toekomstige apps veel sneller te ontwikkelen.

Ontwikkeling van apps voor diverse toepassingen in Ziekenhuis
Het Amphia Ziekenhuis ziet brede toepassingsmogelijkheden voor apps die registratie en rapportage vergemakkelijken. Kamman: “We zijn begonnen met de afdeling Infectiepreventie omdat dit een afgebakende gebruikersgroep betreft die toch ziekenhuisbreed werkt. Het is de bedoeling dat we voor meer doelgroepen apps gaan ontwikkelen.”

Keuze voor BRAIN FORCE vanwege integrale benadering
BRAIN FORCE is de strategische ICT-partner van Amphia en is bovendien gespecialiseerd in de ontwikkeling van Windows 8 apps. Manager Informatie en Medische Technologie (IMT) Richard Kamman vindt: “Het succes van een app hangt af van veel aspecten: de visuele kant, het gebruiksgemak, de koppeling naar de achterliggende database en de mate waarin componenten herbruikbaar zijn in andere apps. Er zijn meer partijen die een app kunnen ontwikkelen, maar weinig die een integrale benadering hanteren”.

Quote:
“Er zijn meer partijen die een app kunnen ontwikkelen, maar weinig die een integrale benadering hanteren.” Richard Kamman, hoofd Informatie en Medische Technologie

Meer informatie:
Pascal Schut, Sales Manager bij BRAIN FORCE.
Telefoonnummer: +31 88 560 7000 of e-mail: [email protected]

Recente artikelen