Rotterdams Philharmonisch steunt 100 jaar Daniel den Hoed

Array

Het Rotterdams Philharmonisch gaat een deel van haar recettes doneren ter ere van “100 jaar Daniel den Hoed”. Per verkocht kaartje voor het concert van zaterdag 24 mei aanstaande zal het orkest 2,50 euro doneren aan de Daniel den Hoed Stichting. Het orkest wil hiermee niet alleen de stichting feliciteren met 100 jaar kankeronderzoek en behandeling in Rotterdam maar dit ook vertalen in een financieel gebaar. De  Daniel den Hoed Stichting gebruikt het geld voor meer onderzoek naar de oorzaken en behandeling van kanker, in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. Centraal hierbij staat de verdere ontwikkeling van “personalized medicine”, therapie op maat. Samengevat wordt ernaar gestreefd dat iedere patiënt op basis van de genetische afwijking in de tumor, het juiste medicijn, in de juiste dosis op het juiste moment krijgt.

Rotterdams_Philharmo“Wij voelen ons vereerd met dit initiatief van het Rotterdams Philharmonisch en hopen uiteraard op een uitverkochte zaal. Om samen van de prachtige muziek te genieten én om samen kanker kansloos te maken,” aldus Coen Schimmelpenninck van der Oije, voorzitter van de Daniel den Hoed Stichting.

Het concert op 24 mei is een samenwerking met internationaal topkoor Collegium Vocale Gent en kent het volgende programma:

Eisler  – Gegen den Krieg
Brahms –  Schicksalslied
Beethoven –  Negende symfonie

Het concert staat onder leiding van topdirigent Philippe Herreweghe.

Mensen die via het concertbezoek willen bijdragen aan de gift van het Rotterdams Philharmonisch kunnen een kaartje aanschaffen voor het concert van zaterdag 24 mei. Deze kaarten zijn te koop via de website van het Rotterdams Philharmonisch (www.rotterdamsphilharmonisch.nl) of via de kassa van de Doelen.

2010-09-Rotterdams-Philharmonisch-Orkest-rpho--1309693379Rotterdams Philharmonisch

Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. Volgens kenners onderscheidt het zich door de intensiteit van zijn concerten, de kleurrijke klank en de gedurfde manier waarop het zijn publiek benadert. Vele Rotterdammers genieten daar van. Tijdens tournees oogst het orkest ook succes in ’s werelds belangrijkste zalen. Recensenten zijn het erover eens: dit orkest samen met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin behoort tot de internationale top.

Bron: Rotterdams Philharmonisch

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen