Volgens inventarisatie Longfonds zijn er ruim 100.000 Brabanders met ongeneeslijke longziekte

Array

longfondsVolgens het Longfonds heeft in Nederland  een op de zestien inwoners een ongeneeslijke longziekte. In Brabant gaat het  om exact 107.377 mensen met bijvoorbeeld astma of COPD. Gebleken is  dat het in Eindhoven om zo’n 13.800, in Tilburg om 13.150 en in Breda om 11.250 mensen gaat.

Het is voor  het eerst dat het aantal Brabanders met een longziekte in kaart is gebracht, volgens woordvoerder Jelmer Krom. Cijfers van andere steden kan hij niet geven, maar Krom zegt dat in principe ‘één op de zestien van de inwoners van bijvoorbeeld een stad een longziekte heeft’. Jaarlijks gaan er in Nederland 7.000 mensen dood door een longziekte.

Ruim een derde schoolterreinen rookvrij
Daarnaast maakte het Longfonds zondag bekend dat inmiddels 38 procent van alle schoolterreinen in de provincie rookvrij is. De belangenvereniging wil dit aantal de komende jaren opschroeven. Hiervoor vraagt het Longfonds de komende week aandacht tijdens een collecte.

Bron: Longfonds/Omroep Brabant

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen