Prinses Margriet opent Meander Medisch Centrum

Array

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op 6 juni 2014 het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Deze officiële opening is de kroon op jaren van voorbereiding, planning en bouw van een ziekenhuis dat niet alleen een prachtige architectuur heeft, maar waar boven alles hoogwaardige zorg voor mensen centraal staat.

De officiële opening vindt plaats in een besloten bijeenkomst. Wie er iets van wil meemaken, kan rond 15:30 uur bij de hoofdentree aan de Maatweg in Amersfoort komen kijken naar de openingshandeling, die met zang en muziek gepaard gaat. MeanderMedischCentrumDe dag erna, zaterdag 7 juni, is iedereen welkom om het nieuwe ziekenhuis te bekijken tijdens de publieksdag. Vanwege de te verwachten drukte is het noodzakelijk om vooraf aan te melden voor deze dag. Dat kan vanaf 12 mei op www.meandermc.nl. Wie geen internet heeft, kan een kaart afhalen bij de VVV en bij het nieuwe Eemhuis.

Prinses Margriet heeft een bijzondere betekenis voor het Amersfoortse ziekenhuis. Zij startte in 1965 haar opleiding Rode Kruis-helpster Eerste Klasse in Ziekenhuis de Lichtenberg, één van de voorlopers van het huidige Meander Medisch Centrum. De Prinses liep mee in de verpleegstersopleiding, maar ten behoeve van de eisen voor het Rode Kruis diploma werd de opleiding uitgebreid. In het boek ”Ons Ziekenhuis – Meander Medisch Centrum” is haar persoonlijke verhaal te lezen. Dit boek verscheen eind vorig jaar ter gelegenheid van de verhuizing van de Amersfoortse locaties naar de nieuwbouw.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter @MeanderMC, Facebook MeanderMC.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen