Vandaag al 200 beloftes voor Change Day Nederland: initiatief groeit

Array

mantelzorgIk beloof dat ik m’n best blijf doen om onze ouderen een mooie dag te bezorgen’, zegt verzorgende Ria van den Nieuwenhuizen. ‘Ik zorg dat ik mijn energie, kennis en ervaring inzet voor zorg waar de patiënt beter van wordt’, belooft Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap UMC Utrecht. Nog vijf weken te gaan en dan is het Change Day Nederland. Ondertussen zijn er 200 beloftes binnengehaald en sluiten steeds meer zorginstellingen zich aan bij dit initiatief.

Met Change Day, op donderdag 26 juni 2014, maken de mensen uit de zorg zichtbaar wat zij doen om de kwaliteit van de zorg nog verder te brengen. In de aanloop naar deze dag doen zij een belofte hierover. Zo wordt zichtbaar waar medewerkers in de zorg zich dagelijks voor inzetten.

Zorginstellingen doen mee met Change Day
Voor een nieuw initiatief als Change Day is het enthousiasme opvallend. Er zijn inmiddels 200 mensen die een belofte hebben gedaan. Verder zijn er veel organisaties die iets doen rondom Change Day. Zo organiseren het Radboud UMC, het Zaans Medisch Centrum en het Medisch Spectrum Twente op 26 juni verschillende activiteiten. In een tijd waarin de zorg regelmatig onder vuur ligt, vinden zorgprofessionals het prettig op deze manier hun persoonlijke inzet te kunnen tonen.

Aandacht voor de mogelijkheden binnen de zorg
Change Day gaat zorgprofessionals aan het hart. Met Change Day kunnen zij zich richten op veranderingen waar zij wel invloed op hebben. In de social media doen medewerkers uit de zorg oproepen aan elkaar om een belofte te doen. Ook Europees Kampioen Epke Zonderland riep mensen op mee te doen aan Change Day. Met succes. Steeds meer mensen sluiten zich aan.

Van thuiszorgers tot verpleegkundigen tot psychologen  – Change Day roept iedereen uit de zorg op om een belofte te doen op www.changedaynederland.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen