50 jaar ASCO #ASCO14

Array

In de erkenning van de evolutie en vooruitgang in de oncologische zorg , zal de American Society of Clinical Oncology een aanzienlijk deel van zijn jaarlijkse vergadering wijden aan een terugblik op hoe ver het veld van de oncologische zorg is gekomen sinds de eerste bijeenkomst van 50 jaar terug. De eerste bijeenkomst van oncologen was op 9 april 1965, ongeveer 70 leden van ASCO en genodigden kwamen voor één dag in een vergaderzaal in een hotel in Philadelphia bijeen. Die bijeenkomst werd gehouden in combinatie met de vergadering van de veel grotere en meer gevestigde American Association for Cancer. Dit jaar zullen meer dan 25.000 oncologie specialisten aanwezig zijn in Chicago’s McCormick Place en aldaar de vergaderzalen vullen. Chicago’s McCormick Place een van de grootste congrescentra in de wereld.

De vergadering begint vrijdagmiddag met de eerste reeks van een groot aantal sessies over de 50 jaar vooruitgang in de diagnose en behandeling van maligne aandoeningen. De vrijdag sessies omvatten een overzicht van de huidige status van klinische behandeling van niet-kleincellige longkanker. Specialisten op het gebied zullen adjuvante therapie, chemoradiotherapie, en systemische behandeling bespreken.

Merck at ASCO13Andere jubileumsessies hebben betrekking op: de vooruitgang en uitdagingen bij borstkanker, een verslag van de eerste Surgeon General ’s op de gezondheidsgevolgen van roken, de evolutie van de tumor genomische profilering en de toepassing ervan op “personalised medicine”en een overzicht van de drie belangrijkste componenten van de behandeling – chemotherapie , radiotherapie en chirurgie, en verleden , heden en de toekomst van het centrale zenuwstelsel lymfoom

Op verschillende momenten gedurende de bijeenkomst, zullen ter gelegenheid van de 50ste verjaardag presentaties worden gegeven die devooruitgang en uitdagingen van kankerpreventie , immuuntherapie bij melanoom, terugkerende eierstokkanker, gerandomiseerde studies en precisie geneeskunde in beeld brengen. Ook de moleculaire biologie van colorectale kanker, gezondheidszorgsonderzoek , uitdagingen in immunotherapie overleving , sarcoom , erfelijke vormen van kanker , lymfoom en myeloom , hoofd-en halskanker , pediatrische oncologie , en niet- colorectale gastro-intestinale kanker worden voor het voetlicht gebracht.

Als gevolg van de toegenomen erkenning van de waarde van de palliatieve zorg , zal het wetenschappelijke programma ook een groot aantal abstracts bevatten met betrekking tot palliatieve , ondersteunend , en overlevende zorg , met inbegrip van studies met betrekking levenseinde problematiek , geriatrische oncologie , palliatieve behandeling , psychosociale onderzoek , overlevingspensioen , en symptoom management en andere aspecten van de ondersteunende zorg .

De zaterdag is er een persbriefing met de focus op longkanker, waar onderzoekers hun de resultaten van een gerandomiseerde trial van docetaxel en het monoklonale antilichaam ramucirumab als tweede-lijns therapie voor niet-kleincellige longkanker zullen presenteren .

Andere presentaties tijdens de briefing zullen de gegevens uit twee gerandomiseerde studies vergelijken een aromataseremmer en tamoxifen bij vroege borstkanker, tussentijdse resultaten van een gerandomiseerde studie met chemotherapie plus androgeen deprivatie therapie bij uitgezaaide prostaatkanker , en een vergelijking van bevacizumab ( Avastin ) en cetuximab omvatten ( Erbitux ) bij uitgezaaide darmkanker .

De plenaire openingsvergadering op zondag zal de presentatie van gegevens van grote proeven in borst -, prostaat- , en darmkanker . Het pers programma wordt afgesloten op maandag 2 juni , met presentaties van nieuwe klinische gegevens over de groeiende sector van de immunotherapie .
Met een knipoog naar de groeiende invloed van sociale media , heeft ASCO aanwezigen de mogelijkheid geboden hun twitterhandle op te nemen op hun naambadge .

Het programma eindigt dinsdag 3 juni , met educatieve en wetenschappelijke sessies over huidkanker , patiënt en familie betrokkenheid , het gebruik van combinatietherapieën om verschillende vormen van kanker , alvleesklierkanker , proteomics , 50 jaar vooruitgang bij prostaatkanker , en de stevig gevestigd te behandelen rol van chemotherapie bij longkanker .Presentatie van nieuwe gegevens bevat borstkanker , immunotherapie en hematologische maligniteiten .

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen