Diversey Care opent vernieuwd researchlaboratorium in Utrecht

Array

Utrecht, 3 juni 2014 – Diversey Care, een divisie van Sealed Air, opent vandaag officieel zijn geavanceerde Research & Development-laboratorium in Utrecht. Het bedrijf – dat wereldwijd vooroploopt in voedselveiligheid, bedrijfshygiëne en productbescherming – investeerde miljoenen euro’s in dit nieuwe, uitgebreide centrum. Utrecht is nu wereldwijd het belangrijkste innovatiecentrum van Diversey Care voor het ontwikkelen van duurzame, geïntegreerde systemen voor de hygiëne- en schoonmaaksector waar chemische middelen en doseerapparatuur worden gebruikt. Het centrum biedt tevens gespecialiseerde expertise, middelen en support aan andere onderzoekscentra van het bedrijf in Europa en daarbuiten.

Diversey Care beschikt sinds 1968 over een laboratorium in Utrecht, dat optimale mogelijkheden biedt voor baanbrekend onderzoek op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, textielverzorging en infectiepreventie. [premium_post]image002Het bedrijf ontwikkelde concentraten, textielverzorgingsmiddelen voor lage temperaturen en gesloten dispense-systemen, zoals SafePack en Revoflow. Deze beide systemen zijn beschermd door verschillende patenten. Prijswinnende innovaties, waaronder Suma Combi dat de Tomorrow’s Cleaning Award 2014 kreeg, werden in Utrecht ontwikkeld.

Deze recente innovaties bouwen voort op een indrukwekkende erfenis – de eerste mengsels voor automatische dosering werden kort na de opening van het onderzoekscentrum in 1968 ontwikkeld. De opening leidde ook tot de ontwikkeling van mengsels zonder Nonyl Phenol Ethoxylate. Diversey Care was het eerste bedrijf dat afscheid nam van deze middelen. Het bedrijf ontwikkelde de eerste reeks van ‘superconcentraten’ om de hoeveelheid verpakking en de milieubelasting te verminderen. Het ontwikkelde Sensisept: een baanbrekend, gepatenteerd middel voor het desinfecteren van de handen met de effectiviteit van alcohol en de mildheid van een handcrème.

In aansluiting hierop maakte het bedrijf vandaag bekend dat het investeert in nieuw onderzoek op het gebied van gezondheidszorg, retail, horeca en duurzame oplossingen met gebruik van milieuvriendelijke middelen. Daarnaast werken wetenschappers bij Sealed Air op dit moment aan het ontwikkelen van geavanceerde controleapplicaties voor facility management en gebouwenbeheer. De eerste oplossingen op dit gebied waren te zien tijdens de ISSA Interclean Show in Amsterdam in mei 2014.

Met het oog op het uitgebreide lab trok Diversey Care nieuwe chemische, mechanische en design-engineers aan ter versterking van de mogelijkheden en expertise van het lab. Met deze nieuwe medewerkers komt het totaalaantal medewerkers in Utrecht uit op meer dan driehonderd.

De investering in de vernieuwing van het lab en de nieuwe uitrusting onderstreept het commitment van Sealed Air om in Nederland zaken te doen. Het bedrijf heeft ook productievestigingen in Enschede en Nijmegen, die de grootste zijn in Europa. Vanuit deze fabrieken exporteert het bedrijf hygiëneoplossingen naar meer dan vijftig landen wereldwijd.

“Het laboratorium biedt onze R&D-professionals en productexperts een omgeving waar zij optimaal creatief kunnen zijn. Zij beschikken over de beste hulpmiddelen en apparatuur voor de hygiëne- en schoonmaaksector en kunnen samen met klanten en strategische partners inspelen op klanteisen en op uitdagingen in onze sector in de komende jaren”, zegt dr. Ilham Kadri, President van Diversey Care.

“Wij zijn erg blij met het commitment dat Sealed Air toont door de investering in Utrecht in het bijzonder, en in Nederland in het algemeen”, zegt Guido Landheer, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het ministerie van Economische Zaken. “R&D is een cruciaal bestanddeel van de rijkdom van een land. De opening van de uitgebreide faciliteit van Sealed Air in Utrecht bevestigt dat ons land een stimulerende zakelijke omgeving biedt voor R&D en innovatie.”

De opening van het nieuwe lab werd bijgewoond door meer dan honderd klanten, medewerkers en speciale gasten uit de landelijke en regionale overheid, de diplomatieke wereld en het onderwijs.

Bron: Diversey Care

[/premium_post]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen