Merck Serono lanceert nieuwe software en vernieuwde injector voor mensen met multiple sclerose

Array

MSdialog ontworpen om mensen met multiple sclerose (MS) zorgverlenerd te voorzien van rapporten met injectiegeschiedenis, informatie over therapietrouw en gezondheidsindicatoren

RebiSmart injector levert updates met nieuwe versie
DARMSTADT, Duitsland, 3 juni 2014 –Ter gelegenheid van World MS Day heeft Merck Serono, de Duitse biofarmaceutische divisie van Merck, vandaag de lancering aangekondigd van de vernieuwde elektronische injectior, RebiSmart®, voor het zelf toedienen van Rebif® (interferon bèta-1a), het ziekte-modificerende geneesmiddel van het bedrijf dat wordt gebruikt voor de behandeling van relapse /schub bij multiple sclerose (MS).

Met de nieuwe RebiSmart kunnen patiënten zichzelf injecteren. Het apparaat verzamelt en bewaart gegevens als injectietijden, -datums en –doses en verstuurt de informatie draadloos naar de beveiligde MSdialog-server. De patiënt hoeft alleen maar de nieuwe RebiSmart in de zender te plaatsen en op een knop te drukken.

rebismart_789x473_tcm1494_125258Tegelijk met de nieuwe RebiSmart lanceert Merck Serono ook een nieuw uniek op het web gebaseerd softwaresysteem, MSdialog, dat patiënten met MS in staat stelt hun ziekte actief te beheren door hen te vragen om periodiek vragenlijsten in te vullen met betrekking tot hun gezondheid. De vragenlijsten zijn gebaseerd op richtsnoeren en standaarden, zoals de vragenlijsten van de Multiple Sclerosis Quality of Life Inventory (MSQLI) en de Multiple Sclerosis International Quality of Life (MusiQoL). Bovendien maakt MSdialog het voor artsen en verpleegkundigen mogelijk om de therapietrouw van patiënten te monitoren en trends in de gezondheidstoestand van hun patienten te bewaken via de periodieke vragenlijsten met betrekking tot gezondheidsindicatoren

 

“Patiënten engageren en mondiger maken door ze kennis, inzicht en ondersteunende technologie te bieden kan mogelijk de behandelresultaten ten goede komen omdat het patiënten controle geeft en meer grip geeft eigen de ziekte”.aldus Dr. Gavin Giovannoni, professor in Neurologie van Barts and The London School of Medicine and Dentistry. “De nieuwe RebiSmart en het MSdialog-platform kunnen verschillende behandelaars toegang geven tot bepaalde behandelingsinformatie van de periode dat de patient zichzelf behandeld, waardoor er gedurende bezoek aan de arts meer tijd is om relevante, patiënt-specifieke zaken te bespreken. En patiënten die gebruik maken van deze technologieën, zijn mogelijk meer betrokken bij hun eigen ziekte.”

Patiënten die MSdialog gebruiken, kunnen ervoor kiezen om via e-mail of SMS herinneringen te ontvangen om hun medicatie te gebruiken en samen met hun verpleegkundigen kunnen ze MSdialog gebruiken om tussen doktersbezoeken hun therapietrouw en door de patiënt gerapporteerde resultaten in te monitoren. Deze informatie kan tijd uitsparen voor meer interactie tussen patiënt en dokter tijdens bezoeken.

“Al jaren is Merck Serono bezig met de verbetering van haar productprofiel, waarbij we de laatste medische en technologische vorderingen proberen uit te buiten om optimaal mogelijk in de behoeften van de patiënten te voorzien,” aldus Belen Garijo, President en CEO van Merck Serono. “Met de introductie van MSdialog zetten we nu digitale technologie in om patiënten met MS een middel te geven dat hen kan helpen om meer betrokken te zijn bij de behandeling van hun ziekte en een waarmee zijn meer de open dialoog aan te gaan met hun behandelteam kunnen aangaan.”

RebiSmart was de eerste injector voor MS dat de datum, tijd en dosering van elke injectie vastlegt zodat een nauwkeurige doseringsgeschiedenis kan worden besproken met een patiënt, waardoor doktoren de therapietrouw van de patiënt kunnen bewaken en verbeteren. De nieuwe RebiSmart biedt updates op het originele apparaat, waaronder een groter scherm, nieuwe richtlijnen op het scherm, grafische weergave van de compliantie en een zender voor draadloze gegevensoverdracht.

De nieuwe RebiSmart wordt gebruikt met Rebif-cartridges met meerdere doses, elk met de benodigde medicatie voor een hele week. Interactieve instructies op het scherm en signalen begeleiden patiënten bij het injectieproces. Afzonderlijk aanpasbare comfortinstellingen geven patiënten meer flexibiliteit qua duur en diepte van de injectie, waarmee ongemak en pijn tot een minimum beperkt kunnen worden.

De nieuwe RebiSmart en MSdialog zijn vanaf mei 2014 beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Portugal, Duitsland, België, Canada, Denemarken, Luxemburg, Nederland en Zweden. Introducties in andere landen volgen later. Cartridges met meerdere doses in twee sterktes – 132 mcg (drie doses van 44 mcg) en 66 mcg (drie doses van 22 mcg) – zijn in januari 2009 goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EGb).

 

Over Rebif[*]
Rebif (interferon bèta-1a) is een ziekte-modificerend geneesmiddel dat wordt gebruikt om relapse / schub van multiple sclerose (MS) te behandelen en is vergelijkbaar met interferon bèta, een door het menselijk lichaam geproduceerd eiwit. De doeltreffendheid van Rebif in de behandeling van chronische progressieve MS is niet vastgesteld. De gedachte is dat Interferon bèta helpt om ontstekingen te verminderen. Het exacte mechanisme is onbekend.

Rebif, dat in 1998 is goedgekeurd in Europa en in 2002 in de VS, is wereldwijd geregistreerd in meer dan 90 landen. Het is bewezen dat Rebif de progressie van de invaliditeit vertraagt, de frequentie van relapses vermindert en de activiteit en het oppervlak van MRI-laesies vermindert*.

Rebif kan door de patiënt zelf worden toegediend met het elektronische injectieapparaat, de RebiSmart, of met de wegwerpbare pen voor eenmalig gebruik, de RebiDose, of met de handmatige injectiepen met meerdere doses, de RebiSlide. Rebif kan ook worden toegediend met de auto-injector Rebiject II of via handmatige injectie met kant-en-klare voorgevulde injectiespuiten. Deze injectieapparaten zijn niet in alle landen beschikbaar.

In januari 2012 heeft de Europese commissie de uitbreiding van de indicatie van Rebif tot multiple sclerose in een vroeg stadium goedgekeurd. De uitbreiding van de indicatie voor Rebif is niet ter goedkeuring voorgelegd in de Verenigde Staten.

Rebif dient met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt in patiënten met een geschiedenis van depressie, leveraandoeningen en beroertes. De meest gerapporteerde bijwerkingen zijn griepachtige symptomen, aandoeningen op de plek van de injectie, verhoogde leverenzymen en abnormaliteiten in bloedcellen. Patiënten, met name diegenen die last hebben van depressie, beroerteverschijnselen of leverproblemen, dienen behandeling met Rebif te bespreken met hun doktoren.

 

Over multiple sclerose
Multiple sclerose (MS) is een chronische ontstekingsconditie van het centrale zenuwstelsel en is de meest voorkomende, niet-traumatische, invaliderende neurologische ziekte bij jonge volwassenen. Geschat wordt dat wereldwijd ongeveer twee miljoen patiënten MS hebben. De symptomen kunnen variëren, maar tot de meest voorkomende symptomen van MS behoren verminderd gezichtsvermogen, verstijving of tintelingen in de ledematen en problemen met kracht en coördinatie. De relapse/schub bij MS komen frequent voor.

 

Over Merck Serono
Merck Serono is de Duitse biofarmaceutische divisie van Merck. Het hoofdkantoor staat in Darmstadt, Duitsland, en Merck Serono levert toonaangevende merken in 150 landen voor de hulp aan patiënten met kanker, multiple sclerose, onvruchtbaarheid, endocriene en metabolische aandoeningen, alsmede cardiovasculaire aandoeningen. In de Verenigde Staten en Canada, opereert EMD Serono als een zelfstandige dochteronderneming van Merck Serono.

 

Merck Serono ontdekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt op recept verkrijgbare geneesmiddelen van zowel chemische als biologische origine voor specialistische indicaties. We streven er continu naar baanbrekende therapieën te leveren op onze kerngebieden van neurologie, oncologie, immuno-oncologie en immunologie.

Voor meer informatie bezoekt u www.merckserono.com.

 

Alle persberichten van Merck worden gedistribueerd via e-mail en zijn tegelijkertijd beschikbaar op de website van Merck. Ga naar www.merckgroup.com/subscribe om u online te registreren, uw selectie te wijzigen of deze service stop te zetten.

 

Merck is een toonaangevend Duits bedrijf voor innovatieve hightech producten van hoge kwaliteit in de farmaceutische en chemische sectoren. Met vier divisies, Merck Serono, Consumer Health, Performance Materials en Merck Millipore, genereerde Merck in 2013 een totale omzet van € 11,1 miljard. De ongeveer 38.000 werknemers van Merck werken in 66 landen aan het verbeteren van de levenskwaliteit voor patiënten, het bevorderen van het succes van onze klanten en het aangaan van mondiale uitdagingen. Het Duitse Merck is het oudste farmaceutische en chemische bedrijf ter wereld – al sinds 1668 staat het bedrijf voor innovatie, zakelijk succes en verantwoordelijk ondernemerschap. Met een aandeel van ongeveer 70% is de familie van de oprichters tot op de dag van vandaag de belangrijkste eigenaar van het bedrijf. Merck, Darmstadt, Duitsland heeft de wereldwijde rechten op het merk en de naam Merck in bezit. De enige uitzonderingen zijn Canada en de Verenigde Staten, waar het bedrijf opereert onder de naam EMD.

 

[*] De exacte correlatie tussen MRI-bevindingen en de huidige of toekomstige klinische status van patiënten, inclusief de progressie van de invaliditeit, is onbekend.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen