Installatie elf Medical Delta-hoogleraren op 12 juni

Array

operatietechniek-300x200Medical Delta organiseert op donderdag 12 juni het MedTechWest-event. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. Wat u kunt verwachten? Veel inspiratie op het gebied van vernieuwing in de zorg en aandacht voor de impuls voor publiek-private samenwerking.

Unicum
Er wordt deze dag academische geschiedenis geschreven. Tijdens het middagprogramma vindt namelijk de installatie van de eerste elf Medical Delta-hoogleraren plaats; een unicum in de Nederlandse academische geschiedenis.

In een marathon-oratie tonen zij wat de meerwaarde is van hun dubbelbenoeming bij twee Medical Delta-kennisinstellingen voor onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht in Life Sciences en Health. Onder hen zijn vier LUMC’ers: prof. Edward Valstar (Orthopaedie), prof. Frank Willem Jansen (Gynaecologie), prof. Boudewijn Lelieveldt (Radiologie) en prof. Hans Tanke (Moleculaire Celbiologie).

Wat is Medical Delta?
Medical Delta is een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. Door kennisuitwisseling met het bedrijfsleven en interactie met de lokale overheden willen de partners van Medical Delta een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit van de gezondheidszorg.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen