Sneldiagnose kanker

Array

LUMCHet LUMC biedt sneldiagnose aan voor patiënten met verdenking op kanker. Zo kunnen zij zo snel mogelijk laten weten of men kanker heeft of niet, en welke behandelingen mogelijk zijn. Men kan zelf kiezen of men sneldiagnose wil.

Snelle en zorgvuldige diagnose bij kanker
Sneldiagnose is beschikbaar voor een aantal kankersoorten. De huisarts of een specialist kan u doorverwijzen naar het LUMC. Meestal kunt u de volgende werkdag op de polikliniek terecht.

LUMC: Wij streven ernaar om zoveel mogelijk onderzoeken op dezelfde dag uit te voeren. Zo hoeft u niet meerdere keren naar het LUMC te komen. Het is afhankelijk van het type tumorsoort en de complexiteit van de diagnose welke onderzoeken er nodig zijn. Het ondergaan van meerdere onderzoeken op een dag kan belastend voor u zijn. We raden u aan om iemand mee te nemen naar het ziekenhuis.

Voor de meeste tumorsoorten is er binnen 1 tot 4 werkdagen de diagnose wel of geen kanker. Zo nodig krijgt u ook een voorstel van een behandelplan. Om u zo goed mogelijk te begeleiden staat er een multidisciplinair team voor u klaar. Zo’n team bestaat uit artsen, verpleegkundig specialisten, onderzoekers en een medisch secretariaat.

Sneldiagnose per tumorsoort

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen