Optimale zorg voor borstvoeding in het Spaarne Ziekenhuis

Array

De afdeling Verloskunde van het Spaarne Ziekenhuis heeft het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald. Dit betekent dat het Spaarne Ziekenhuis zich ‘borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis’ mag noemen en werkt volgens internationale richtlijnen rond de zorg voor borstvoeding. Voorbeelden van deze richtlijnen zijn opgeleide en betrokken medewerkers en goede voorlichting en begeleiding van zwangere vrouwen en jonge moeders.

De afdeling Verloskunde is blij met het behaalde certificaat: ‘Uit onderzoek blijkt dat moedermelk de beste voeding is voor een baby. Het advies is dan ook om 6 maanden exclusief borstvoeding te geven. Wij vinden het belangrijk om jonge moeders daarbij te ondersteunen en te begeleiden. Het certificaat is een bevestiging dat deze belangrijke zorg goed geregeld is in ons ziekenhuis.’

borstvoeding-In 1991 zijn de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en Unicef een campagne gestart om borstvoeding wereldwijd te beschermen, bevorderen en te ondersteunen. Instellingen die dit beleid, bestaande uit tien vuistregels, goed voeren kunnen een internationaal WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding verwerven. Het Spaarne Ziekenhuis ontving in 2012 ook al dit certificaat en mag zich tot 2017 een ‘borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis’ noemen.

Meer informatie over de Stichting Zorg voor Borstvoeding
Over het Spaarne Ziekenhuis
Het Spaarne Ziekenhuis is een modern, topklinisch ziekenhuis met een hoofd­locatie in Hoofddorp. Ook heeft het ziekenhuis poliklinieken in Heemstede en Hillegom. Het Spaarne Ziekenhuis staat voor openheid, deskundigheid en betrouwbaarheid. We gaan altijd op zoek naar de beste oplossingen of behandelingen voor onze patiënten. Persoonlijke aandacht staat daarbij voorop.

Bron: Spaarne Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen