Poliregisseur Oogziekenhuis geeft wachttijd terug aan patiënt

Array

OogziekenhuisHet Oogziekenhuis Rotterdam heeft het afgelopen jaar een proef gedaan met de poliregisseur, een gastheer gemodelleerd naar de Hilton-conciërge. De poliregisseur helpt om de tijd in de wachtkamer tot een minimum te beperken en patiënten op hun gemak te stellen. Omdat de ervaringen positief zijn, wordt de functie nu blijvend ingevoerd.

De poliregisseur zit in het restaurant op de begane grond van Het Oogziekenhuis, vlakbij de ingang. Patiënten die het ziekenhuis bezoeken, melden zich bij de poliregisseur. Hij ziet op zijn laptop of spreekuren al dan niet uitlopen en kan daarmee direct aan de patiënt aangeven hoe laat de afspraak plaats zal vinden. Bij langere wachttijden, adviseert hij patiënten om bijvoorbeeld rustig koffie te gaan drinken totdat hij een seintje geeft dat het tijd is om naar de polikliniek te gaan. “Op deze manier kan de patiënt zoveel mogelijk de eigen wachttijd indelen, waarmee wachttijd wordt getransformeerd tot eigen tijd. De periode in de wachtkamer wordt hiermee tot het minimum beperkt”, aldus Kees Sol, lid Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis.

Op den duur is het de bedoeling dat de poliregisseur patiënten direct bij binnenkomst kan vertellen hoe laat ze weer buiten zullen staan. Met het melden van deze verwachte vertrektijd loopt momenteel een proef. Veel mensen maken zich onder andere zorgen over het halen van een volgende afspraak buiten het ziekenhuis. Met het communiceren van de verwachte vertrektijd probeert Het Oogziekenhuis onzekerheden bij de patiënt weg te nemen.

De poliregisseur is niet de eerste innovatie die Het Oogziekenhuis afkijkt van het hotelwezen. Halverwege 2008 werd de valetparking geïntroduceerd; bezoekers kunnen voor de ingang stoppen en hun autosleutels aan een chauffeur geven die de auto wegzet. Kosten: 9 euro inclusief parkeerkosten. Inmiddels hebben meer dan honderdduizend bezoekers hiervan gebruik gemaakt. De service is bedoeld om spanning en angst bij patiënten weg te nemen.

140-jarig jubileum
Het Oogziekenhuis Rotterdam viert in 2014 haar 140-jarig jubileum. In het kader hiervan worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een symposium op zaterdag 21 juni in De Kuip.

Recente artikelen