Weg vrij voor onafhankelijk onderzoek Tuitjenhorn

Array

zorg-en-rechtDe Inspectie voor de Gezondheidszorg laat via persbureau ANP weten dat het eigen onderzoek naar het handelen van huisarts Tromp is afgerond. Hiermee is de weg eindelijk vrij voor het onafhankelijk onderzoek naar het optreden van alle betrokken partijen.

Al in december 2013 kondigde Minister Schippers een onafhankelijke evaluatie naar aanleiding van de kwestie rondom huisartsenpraktijk Tuitjenhorn. Hiermee gaf zij gehoor aan de herhaalde oproepen van de LHV en andere (huis)artsenorganisaties om de proportionaliteit en de inhoudelijke gronden van het handelen van IGZ en OM onafhankelijk te onderzoeken. In de externe evaluatie moet de rol van ziekenhuis AMC, de IGZ, het Openbaar Ministerie, het ministerie van VWS (als eindverantwoordelijke voor IGZ) en de beroepsverenigingen van artsen LHV en KNMG worden onderzocht.

De inspectie laat weten het eigen rapport over het handelen van Tromp niet openbaar te maken. Onduidelijk is welke overwegingen hieraan ten grondslag liggen. Zodra meer bekend is over het onafhankelijk onderzoek en de exacte onderzoeksopdracht, brengt de LHV u hiervan op de hoogte.

Bron: LHV

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen