ArGEN-X rondt beursgang succesvol af

Array

ArGEN-X heeft vanochtend op de Euronext in Brussel de gong geslagen en is daarmee officieel haar notering  (ticker: ARGX) aan de Euronext Brussel gestart. ArGEN-X haalde met de beursgang ongeveer €40 miljoen op (market cap €142 miljoen). Er werden 4,7 miljoen aandelen geplaatst tegen €8,50 per stuk.Het orderboek werd gevuld door zowel corporate en institutionele investeerders uit Europa en de US, alsook lokale retail investeerders. Onder deze investeerders is het Amerikaanse biotechbedrijf Shire, dat in totaal voor €12 miljoen aan aandelen kocht, ofwel 9.1% van het aandelenkapitaal (exclusief de over-allotment option). ArGEN-XThuja was in 2008 een van de twee founding investors van ArGEN-X(, en was één van de portfoliobedrijven van Thuja van het eerste uur. Het bedrijf is opgericht door drie ervaren mannen, Tim Van Hauwermeiren, Torsten Dreier en Hans de Haard. Alle drie zijn nog immer aan het bedrijf verbonden als respectievelijk CEO, CDO en CSO. Hun idee was interessant, gedegen en attractief, waarop Thuja het samen met het Erasmus MC Biomedical Fund heeft aangedurfd er geld in te steken. Tim, Torsten en Hans hebben over de jaren het bedrijf uitgebouwd tot een krachtige en gewaardeerde speler op het gebied van de therapeutische antistoffen tegen ziekten als kanker en reuma. Het succes is onderstreept door het aantrekken van meer dan €45 miljoen van venture capital-investeerders, voordat het bedrijf de heden succesvol afgeronde beursgang maakte.

ArGEN-X; state-of-the-art capabilities in Fc engineering

Het antilichaam discovery platform van ArGEN-x, SIMPLE Antibody™, levert humane antilichamen met onderscheidende therapeutische eigenschappenzelfs de meest tegen uitdagende ziektedoelwitten. Hierdoor zijn zij in staat door te breken in onbekend terrein. Doel is om de huidige grenzen van de traditionele antilichaam technologieën te slechten.

Als aanvulling op de sterke punten van de SIMPLE Antibody™,, hun state-of-the-art mogelijkheden op Fc techniek (NHance™, ABDEG™ en POTELLIGENT®) zijn het creëren van antilichaam-programma’s met eersteen / of best-inclass therapeutisch product potentieel.

Over Thuja Capital

Thuja Capital is een onafhankelijke durfinvesteerder (venture capital) gericht op jonge innovatieve private ondernemingen gevestigd in Nederland of Vlaanderen. Wij zijn gespecialiseerd in medische productinnovaties. Het is onze ambitie om met excellente wetenschap, ondernemersgeest en kapitaal medische innovaties versneld bij de patiënt te brengen. Hierdoor realiseren wij een aantrekkelijk rendement, voor zowel onze investeerders alsmede voor de zorg. Het team van Thuja Capital heeft meer dan 20 jaar gezamenlijke investeringservaring in medische productinnovaties. Een investering door Thuja Capital geeft niet alleen toegang tot geld: wij stellen ons uitgebreide netwerk en onze eigen ervaring ter beschikking om innovaties te versnellen. Om dit optimaal te kunnen doen is het belangrijk dat we fysiek dicht bij onze deelnemingen te zijn om hands-on ondersteuning te kunnen bieden. Ons kantoor bevindt zich in het hart van Nederland, in het Utrecht Science Park, omgeven door gebouwen van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit stelt ons in staat binnen maximaal twee uur bij onze deelnemingen ter plaatse te zijn.

arGEN-X and The Leukemia & Lymphoma Society Partner on… read more…
arGEN-X enters long-term strategic alliance with Shire… read more…
arGEN-X to present results of Phase 1 study of ARGX-110, a… read more…
arGEN-X announces collaboration with Bayer to discover and… read more…
arGEN-X Appoints Dr Werner Lanthaler to its Supervisory… read more…
Apr 7, 2014:  arGEN-X uses its SIMPLE Antibody™ platform to identify… read more…
Jan 13, 2014:  arGEN-X receives two preclinical milestone payments under… read more…
Jan 13, 2014:  arGEN-X starts Phase Ib expansion cohorts with ARGX-110, a… read more…
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen