“Alles even prachtig in de nieuwbouw” aldus 91-jarige Enschedeër

Array

Zestien inwoners van Enschede hebben vandaag (maandag 14 juli) genoten van een bijzondere excursie: een exclusieve rondleiding door de nieuwbouw van het MST in hartje binnenstad. Voorzien van een bouwhelm en met rubberlaarzen aan werd de groep rondgeleid door het zes verdiepingen tellend gebouw, dat vanaf eind 2015 / begin 2016 in gebruik zal zijn als ultramodern ziekenhuis. Het bevoorrechte groepje vergaapte zich onder meer aan het atrium met zijn maximale lichtinval en een glazen dak waarvoor je het hoofd in de nek moet leggen om dat in z’n geheel te kunnen bekijken. De toevloed van daglicht in het gebouw is één van de meest in het oog springende aspecten van het nieuwe gebouw, die tezamen straks een ’healing environment’ moeten creëren, ofwel een omgeving die het genezingsproces optimaal bevordert.

terugkoppeling-internet-1 name de eenpersoonskamers waar patiënten volgend jaar zullen liggen, konden op veel instemming rekenen. “Ik heb weleens op een vierpersoonskamer gelegen”, vertelde een deelneemster aan de excursie. “Nou, ik kan je vertellen: voor je rust moet je dan naar huis, hoor!” Het meest enthousiast was de bijna 92-jarige meneer Veenhoven, die met zijn enthousiasme en vanwege zijn hoge leeftijd meteen de publiekslieveling was van de aanwezige pers. “Ik vind het allemaal even prachtig, vooral dat het overal zo licht is. Als het ziekenhuis af is, wil ik hier best vaker komen, maar dan alleen als bezoeker!”, grapte hij.

Aan het einde van de rondleiding stond MST-bestuursvoorzitter Bas Leerink zijn bezoekers op te wachten om te vragen naar hun ervaringen. De zeer geslaagde rondleiding werd bezegeld met een groepsfoto.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen