Arie Havelaar ontvangt Jennerpenning

kwaliteitOp vrijdag 5 september heeft prof.dr.ir. Arie Havelaar de Jennerpenning ontvangen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het RIVM. Deze onderscheiding werd uitgereikt door prof. Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, tijdens zijn afscheidsreceptie. Per 1 november zal Arie Havelaar aantreden als hoogleraar bij het Emerging Pathogens Institute aan de University of Florida in Gainesville.

Aanzien
Arie Havelaar heeft gedurende zijn 36-jarige loopbaan bij het RIVM een belangrijke bijdrage geleverd aan de positionering van het RIVM op het gebied van de kwantitatieve microbiologische risk assessment. Met name binnen het veld van de microbiologische waterveiligheid, voedselinfecties en zoönosen. Met niet aflatende energie coördineerde hij complexe, vernieuwende wetenschappelijke projecten waarmee hij nationaal en internationaal groot aanzien verwierf en een brug kon slaan tussen de academische wereld en het volksgezondheidsbeleid van VWS.

Bijzondere verdiensten
Zijn vakmanschap resulteerde in voor het RIVM waardevolle betrekkingen met vooraanstaande organisaties waaronder de WHO, EFSA en het IRAS. Het RIVM is Arie Havelaar grote dank verschuldigd voor zijn bijzondere verdiensten.

Jennerpenning
De Jennerpenning is een oorkonde met een bronzen plaquette, die uitgereikt wordt aan mensen die baanbrekend werk voor het RIVM hebben verricht. De Jennerpenning verbeeldt de Engelse arts Edward Jenner (17 mei 1749 – 26 januari 1823) die het door hem ontwikkelde pokkenvaccin op basis van koepokken toedient aan de achtjarige James Phibbs.
Foto: RIVM
Bron: RIVM

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen