Certificaat roze lintje overhandigd aan Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Array

borstkankerHet certificaat voor het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg is officieel overhandigd aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Marga Schrieks, programmamanager Kwaliteit van zorg van Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft vrijdag (5 september) het certificaat aangeboden aan Kirsten Huibregtsen, manager Zorg en Kwaliteit van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Het borstkankerziekenhuis op het Terrein Berg en Bosch in Bilthoven is in april 2013 geopend en voldoet aan alle 15 criteria die BVN stelt.

“We hebben vanaf het begin het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis gevolgd omdat een gespecialiseerd borstkankerziekenhuis ons een mooi initiatief leek. Natuurlijk moest het borstkankerziekenhuis wel aan alle criteria voldoen. We vinden het heel knap dat het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis dit in zo’n korte tijd gelukt is,” vertelt Marga Schrieks van BVN.

Roze lintje
Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg op basis van de criteria opgesteld door BVN. Het roze lintje is bedoeld om patiënten te helpen een keuze te maken voor een ziekenhuis. Een ander effect is dat het roze lintje ziekenhuizen stimuleert concrete verbeteracties te nemen. “We geloven in specialisatie van borstkankerzorg. We denken dat de gespecialiseerde borstkankerzorg, zoals wordt gegeven in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, een prikkel kan zijn voor andere ziekenhuizen. Zo krijgen patiënten toegang tot de beste zorg,” aldus Schrieks.

Ontzettend trots
Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is ontzettend trots dat borstkankerziekenhuis deze erkenning heeft gekregen: ,,Wij zijn sinds april 2013 open als een nieuw gespecialiseerd ziekenhuis in borstkankerzorg. Al onze medewerkers zijn 24/7 bezig met sneldiagnostiek en gespecialiseerde zeer persoonlijke behandelingen. Inmiddels hebben 1.550 patiënten ons ziekenhuis bezocht. We hebben een enorm hoge waardering van onze patiënten, een 9,8 op ZorgkaartNederland en nu worden we ook beloond met het roze lintje. Dit is een bevestiging dat onze specialisatie is wat mensen willen.’’

Gespecialiseerd in borstkankerzorg

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat zich uitsluitend richt op borstkankerzorg: sneldiagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg en nu ook genetische counseling zijn allemaal in het ziekenhuis aanwezig. Alle zorg in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis valt onder de ziektekostenverzekering.

<

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen