Serie themabijeenkomsten voor Macula Degeneratie-patiënten (MD)

Array

Bartiméus organiseert in samenwerking met het Flevoziekenhuis en de MD Vereniging opnieuw vijf themabijeenkomsten voor patiënten met de oogaandoening Macula Degeneratie (MD). De eerstvolgende is op maandag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in het Auditorium van het ziekenhuis.

Jaarlijks krijgen steeds meer mensen de diagnose Macula Degeneratie. Deze patiënten hebben vaak veel vragen over een eventuele behandeling, het gebruik van (lees)hulpmiddelen en de impact van deze aandoening op hun (sociale) leven. Tijdens de bijeenkomsten worden eigentijdse thema’s besproken die aansluiten bij zo gewoon en vitaal mogelijk leven met een visuele beperking. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

maculadegeneratieKwaliteit van leven verbeteren Een deskundige van Bartiméus, dé landelijke organisatie voor slechtzienden en blinden, leidt de bijeenkomsten. Margot ter Wal van Bartiméus: “Wij helpen cliënten op een persoonlijke en passende manier in hun eigen omgeving. Vanuit meer dan 17 vestigingen in Nederland, waaronder Almere, ondersteunen wij op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven.”

Thema per bijeenkomst

  • 13 oktober: Oogziekte. Wat is Macula Degeneratie? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van behandelingen?
  • 10 november: Communicatie. Hoe vertel ik mijn omgeving over Macula Degeneratie? En wat betekent de achteruitgang van mijn gezichtsvermogen voor mij?
  • 24 november: Lezen. Hoe kan ik blijven lezen en welke optische (lees)hulpmiddelen bestaan er?
  • 15 december: Zelfstandigheid en sociaal leven. Hoe red ik mij in huis? En welke mogelijkheden zijn er op het gebied van mobiliteit, hobby’s en sociale contacten?
  • 12 januari 2015: ICT. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van computers, tablets en smartphones?

Locatie en aanmelden
De bijeenkomsten vinden plaats in het Auditorium van het Flevoziekenhuis in Almere (2e verdieping). Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk! Iemand meenemen is geen enkel probleem.

Aanmelden kan per e-mail via [email protected] of telefonisch via 036 – 868 85 21 (ma t/m vrij van 9.00 – 17.00 uur). Het is belangrijk dat in de aanmeldingsmail naam en telefoonnummer worden vermeld.

Bron: Bartiméus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen