John Kastelein wint Huibregtsenprijs

Prof. dr. John Kastelein, klinisch en genetisch wetenschapper aan het AMC, heeft de Huibregtsenprijs 2014 voor de eerste geregistreerde gentherapie ter wereld op de Avond van Wetenschap & Maatschappij ontvangen.

De jury sprak haar waardering en bewondering uit voor de daadkracht en de vastberadenheid waarmee Kastelein meer dan een kwart eeuw gewerkt heeft aan het geregistreerd krijgen van een therapie die van zeer groot belang is voor de medische wetenschap. Zijn werk betekent een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse kenniseconomie onder andere omdat het bedrijf dat de gentherapie samen met Kastelein heeft helpen ontwikkelen, zich heeft gevestigd in Nederland.

huibregtsenprijsHuibregtsenprijs 2014
De prijs is bestemd voor een onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is en dat zicht biedt op een maatschappelijke toepassing. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikte een cheque ter waarde van € 25.000 en een bronzen sculptuur van kunstenaar Wil van der Laan aan Kastelein uit.

Voor de Huibregtsenprijs 2014 waren twintig projecten ingediend. Uit de inzendingen had de jury, onder voorzitterschap van KNAW-president Hans Clevers, zes onderzoeksprojecten genomineerd.

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen