John Kastelein wint Huibregtsenprijs

0
300

Prof. dr. John Kastelein, klinisch en genetisch wetenschapper aan het AMC, heeft de Huibregtsenprijs 2014 voor de eerste geregistreerde gentherapie ter wereld op de Avond van Wetenschap & Maatschappij ontvangen.

De jury sprak haar waardering en bewondering uit voor de daadkracht en de vastberadenheid waarmee Kastelein meer dan een kwart eeuw gewerkt heeft aan het geregistreerd krijgen van een therapie die van zeer groot belang is voor de medische wetenschap. Zijn werk betekent een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse kenniseconomie onder andere omdat het bedrijf dat de gentherapie samen met Kastelein heeft helpen ontwikkelen, zich heeft gevestigd in Nederland.

huibregtsenprijsHuibregtsenprijs 2014
De prijs is bestemd voor een onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is en dat zicht biedt op een maatschappelijke toepassing. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikte een cheque ter waarde van € 25.000 en een bronzen sculptuur van kunstenaar Wil van der Laan aan Kastelein uit.

Voor de Huibregtsenprijs 2014 waren twintig projecten ingediend. Uit de inzendingen had de jury, onder voorzitterschap van KNAW-president Hans Clevers, zes onderzoeksprojecten genomineerd.

Bron: AMC