Getransplanteerden bereiken top Kilimanjaro

Array

Gisterochtend hebben in totaal acht getransplanteerden de top van de Kilimanjaro bereikt. In de loop van de ochtend stonden zij samen met familieleden en vier begeleiders op de 5895 meter hoge berg. De groep was rond middernacht vertrokken vanaf een hoogte van ruim 4600 meter voor het laatste deel van de klim.

Drie deelnemers en een van de begeleiders zijn net boven de 5000 meter hoogte omgedraaid en teruggekeerd naar het lager gelegen kamp. Een van de deelnemers was in een eerder stadium van de klim al naar beneden afgedaald. De omstandigheden op de flanken van de Kilimanjaro zijn zwaar.

kilimanjaroTijdens Expeditie Kilimanjaro is het er telkens onder het vriespunt geweest en was het overdag mistig.

De dagelijkse vorderingen van de deelnemers zijn te volgen via twee kanalen:

– de Facebook-pagina van Expeditie Kilimanjaro:
– de website van het UMC Groningen Transplantatie Centrum:

De komende dagen daalt de expeditie af naar Arusha, een plaatsje dat vlak bij de Kilimanjaro ligt. Alle deelnemers en begeleiders komen zaterdagochtend 18 oktober weer op Schiphol aan. Deze expeditie is georganiseerd door het UMC Groningen Transplantatie Centrum om daarmee te laten zien dat patiënten na een transplantatie met een gezonde leefstijl weer tot topprestaties in staat zijn.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen