Christine en Lara kleuren hun leven mooier via WeHelpen.nl

Array

In tijden van alle commotie rond burgerparticipatie, kanteling van rijksoverheid naar lokale overheden en de wijzigingen binnen de zorg, gebeuren er ook mooie dingen in diezelfde verandering. Maak kennis met Lara, een jonge vrouw van 19 jaar met lichamelijke en verstandelijke beperkingen, en haar moeder en mantelzorger: Christine. Met hulp van mensen via wehelpen.nl kleuren zij hun leven namelijk een stukje mooier.

Lara zit in een rolstoel en heeft geen controle over haar bewegingen. Ze krijgt sondevoeding en heeft voortdurend verzorging nodig. Christine heeft dus weinig mogelijkheden om iets voor zichzelf te doen. Ze krijgt veel hulp van familie en vrienden, maar vragen om ‘nog meer’ is lastig. Via Humanitas schakelt ze de online marktplaats wehelpen.nl in en plaatst een oproep om tijd door te brengen met Lara.

Christine: ‘Op wehelpen.nl reageren mensen die iets willen betekenen voor een ander en die tijd hebben, anders bieden ze het niet aan. Dat maakt het vragen makkelijker voor mij.’
Het effect: Een mooier leven Er reageren meerdere mensen op de oproep, zelfs leeftijdsgenootjes. Lara wordt nu door een aantal vrijwilligers een paar keer per week mee uit genomen. En Christine heeft een parttime baan gevonden bij een Kringloopwinkel. Het leven van Lara en Christine is met hulp van de WeHelpen-hulpbieders een stuk mooier geworden.

WeHelpen is een beweging van, voor en door mensen zoals jij en ik. Met een website die inspeelt op de behoeftes van mensen die hulp nodig hebben, hulp willen bieden of hulp willen organiseren. Of het nu gaat om het maaien van het gras, het op orde brengen van administratie, een ritje naar het ziekenhuis of het organiseren van mantelzorg rondom iemand die ernstig ziek is. Er zijn veel mensen in Nederland die een uitgestoken hand maar al te graag grijpen. Jouw hand?

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen