Malaria start-up ontvangt eerste Proof it–award

Doel: voor 2020 1 miljoen mensen testen op Malaria en uitroeien van Malaria in Zambia
Op 12 november jl. heeft Medical Delta tijdens het internationale technologiefestival Border Sessions de eerste Proof it award uitgereikt. Aan de eerste editie van deze innovatiewedstrijd op het gebied van Life Sciences, Health en Technology hebben in totaal 19 innovatieve ondernemers, studenten, professionals en onderzoekers meegedaan. De winnaar Amplino heeft een bedrag van €5.000,- ontvangen waarmee een prototype gerealiseerd kan gaan worden. Met dit prototype wordt het idee tastbaar en kan de impact van het idee onderzocht en getoond worden aan investeerders en potentiële klanten. Een cruciale stap naar een echt product dat daadwerkelijk op de markt gebracht kan worden. Het Border Sessions Festival wordt jaarlijks bezocht door vele ondernemers, wetenschappers, ingenieurs, medici en studenten.

Malariamuggen na een bloedmaalDe prijswinnaars
Niet alleen de winnaar krijgt echter de mogelijkheid een prototype te gaan bouwen, ook de twee andere genomineerden, CloudCuddle en FetalStar, hebben een cheque ter waarde van €2500,- ontvangen. Alle 19 deelnemers hebben daarnaast ook een vervolgtraject aangeboden gekregen bestaande uit diverse masterclasses op het gebied van certificering, productievoorbereiding, branding en communicatie en klinische validatie, belangrijke fasen in de realisatie van een product op het gebied van medische technologie.

Amplino Scout.
Een draagbare, betaalbare en betrouwbare methode voor Point-Of-Care diagnose van malaria. Amplino is een start-up met een duidelijke sociale missie: in 2020 wil Amplino 1 miljoen mensen hebben getest op malaria en ervoor hebben gezorgd dat Malaria in Zambia is uitgeroeid. De Scout is een realistisch product op basis van bewezen technologie. De jury heeft door de nauwe banden met malariainstituten in Zambia en de samenwerking met gerenommeerde kennisinstellingen in Nederland groot vertrouwen in de succesvolle implementatie van dit product.

CloudCuddle –
Een opblaasbare transporteerbare beduitval beveiliging, speciaal voor kinderen met een spieraandoening. Dit beschermende, lichtgewicht en speels product heeft een grote impact op een kleine kwetsbare groep kinderen. Door het handzame formaat en kindvriendelijke materiaal maakt CloudCuddle logeerpartijen en vakantie voor deze kinderen en hun families mogelijk. De jury looft dit idee om haar eenvoud en gebruiksvriendelijke karakter.

 

FetalStar – 
Een non-invasieve telehealth oplossing ontwikkeld om de hartslag van een foetus op afstand te kunnen monitoren. Dit innovatieve product maakt gebruik van bewezen technologie en heeft wereldwijd impact op hoog-risico zwangerschappen en speciaal op kindersterfte in onderontwikkelde gebieden. Daarmee sluit FetalStar naadloos aan op twee van de acht millenniumgoals en de doelstellingen van de WHO. De jury is onder de indruk van de goed uitgewerkte business case en het sterke technische team achter dit product.

Voor meer informatie over Medical Delta: www.medicaldelta.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen