Gratis zorgagenda beschikbaar voor Apple en Android

Array

iphone-applicatie-200x200MiessAgenda-app organiseert zorg én aandacht voor ouders
Vanaf vandaag is de MiessAgenda-app gratis beschikbaar voor zowel Android- als Applegebruikers. Met de MiessAgenda organiseert de gebruiker eenvoudig zorg én aandacht voor zijn ouders. Wie kan wanneer met vader naar de dokter? Gaat broer of zus zondag bij moeder op de koffie? De gebruiker stemt het allemaal vanuit één agenda af met familie, buren en vrijwilligers. Eenvoudig de zorg met elkaar afstemmen realtime via één overzichtelijke agenda.

Eigen netwerk
De transitie in de zorg gaat gepaard met flinke bezuinigingen. In het nieuwe stelsel gaat de overheid er vanuit dat burgers meer verantwoordelijkheid nemen voor de hulpbehoevende in hun directe omgeving. Annemarie Gerritsma, initiatiefneemster van MiessAgenda.nl:  ‘Activeren van het eigen netwerk zoals familie, vrienden en buren kan een effectieve aanvulling zijn op de traditionele zorg. Maar als je eindelijk iedereen hebt gemobiliseerd, hoe houdt je elkaar dan goed op de hoogte? En hoe zorg je er voor dat de zorg eerlijk wordt verdeeld? De MiessAgenda biedt inzicht en overzicht en wil daarmee mantelzorgers te verlichten.’

Nooit meer eindeloos heen en weer WhatsAppen
De MiessAgenda is een handige gratis app die de agenda van bijvoorbeeld vader of moeder centraal stelt. Een kleine, besloten groep heeft toegang tot de agenda, zoals familie, buren, vrienden en vader of moeder zelf. Iedereen in de groep kan afspraken in de agenda zetten en mensen uit het groepje hiervoor uitnodigen. Afspraken die in je eigen agenda passen accepteer je, de rest blijft open staan voor anderen binnen de groep. Met eenvoudige iconen kan iedereen zien of vader/moeder alleen wil gaan, samen wil gaan en of dit geregeld is. Per dag kun je invullen wat er is gebeurd (hoe is het bij de fysiotherapeut gegaan, zit vader lekker in zijn vel, heeft moeder andere medicijnen, et cetera) of wat vader/moeder graag zou willen doen.

Gerritsma: ‘Je beheert samen één agenda. Nooit meer eindeloos heen en weer WhatsAppen, mailen of bellen wie wat wanneer kan doen. In de agenda is ruimte voor noodzakelijke afspraken, zoals een doktersbezoek én voor leuke dingen, zoals wandelen of koffie drinken. Zo voorkom je dat je samen met je broer of zus op dezelfde dag komt, terwijl je de aandacht liever had willen spreiden. Je blijft betrokken bij het dagelijkse leven van je ouders, ook als je aan de andere kant van het land woont.’

Over MiessAgenda
De MiessAgenda is een initiatief van Annemarie Gerritsma. ‘Ook ik moet de zorg voor mijn kinderen combineren met zorg en aandacht voor mijn ouders die ook nog eens verderop in het land wonen. De APP maakt dit een stuk makkelijker. Ook als ik aan het werk ben, heb ik zicht op hoe het met ze gaat. Ik hoop dat anderen er ook veel gemak en plezier van zullen hebben’.

Miess = Met iemand Samen. Want samen met iemand kunnen kwetsbare ouderen langer thuis blijven wonen. Samen met iemand krijgt het leven meer glans. En samen met iemand kun je de zorg voor je ouders veel beter aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen