Zilveren Kruis maakt 8 december de resultaten bekend van een onderzoek naar de betrokkenheid van Nederlander

Array

Zorgverzekerden blijven worstelen met vragen
Zilveren Kruis maakt 8 december de resultaten bekend van een onderzoek naar de betrokkenheid van Nederlanders bij hun eigen gezondheid en zorgpolis. In het onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders komen thema’s terug als de kennis van de eigen polis en de keuzes die men daarin maakt. Ook laat het onderzoek zien in hoeverre Nederlanders hun zorgbehoeften wel of niet laten aansluiten bij hun zorgverzekering. Er is gekeken naar de verschillen tussen grote en kleine steden, mannen en vrouwen en leeftijden.

vraag vragenHet onderzoek beantwoordt vragen als:

  • Waar letten we op bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering?
  • Weten Nederlanders wat er wel en niet wordt gedekt vanuit hun zorgpolis?
  • Weten we het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico?
  • Zijn de verwachtingen over zorgkosten realistisch?

Onderzoek?
Het onderzoek is in november uitgevoerd door onderzoeksbureau KIEN en gehouden onder 1000 Nederlanders. Zilveren Kruis heeft dit onderzoek geïnitieerd om inzicht te krijgen in hoeverre Nederlanders vragen hebben over hun zorgpolis. De redactie vindt het jammer dat Zilveren Kruis pas volgende week met de resultaten komt. Nederlanders moeten voor 1 januari beslissen of ze van zorgverzekeraar willen veranderen.

Bron: Zilveren Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen