Hermes Huis onder verscherpt toezicht

Array

ogen-levensbeschouwing-leven-kijkenDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Hermes Huis in Bosch en Duin onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is er sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en gaan verbeteringen te langzaam.

Het Hermes Huis geeft op antroposofische basis persoonlijke verzorging en begeleiding aan 12 bewoners met een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen. Tijdens verschillende inspectiebezoeken bleek dat er aanhoudende problemen waren met de kwaliteit en veiligheid van zorg. De kennis en vaardigheden van de meeste medewerkers sloten niet aan bij de zorgbehoefte van de cliënten. Verder was de medicatieveiligheid niet op orde, waren de dossiers van de cliënten incompleet en niet actueel en waren er tekortkomingen bij het nachtelijk toezicht.

De directie is er tot nu toe niet in geslaagd om de noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Daarom heeft de inspectie het Hermes Huis voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. In die periode moet de instelling voldoen aan door de IGZ opgelegde maatregelen.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen