Tiendelige documentaireserie Bikkels over kinderen als mantelzorger

Array

Wassen, strijken, koken, ondersteunen, troosten…. Allemaal zaken waarvan je het als kind normaal vindt dat je ouders dat doen. Toch is dat niet in elk huishouden vanzelfsprekend. Daar helpen kinderen mee met de zorg voor hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus.
De tiendelige documentaireserie Bikkels (serie 3) portretteert hun levens vol verantwoordelijkheden, die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen.

1276144_10153251435660037_801263500_oAflevering 1: Errol (zondag 11 januari)
Errol (bijna 12) woont samen met zijn moeder bij z’n oma in Rotterdam-Zuid. Oma heeft een kapotte rugwervel en ligt vaak op een bed in de woonkamer. Omdat de moeder van Errol elke dag werkt, moet hij veel voor z’n zieke oma doen: helpen met aankleden, koffie zetten, een sigaretje rollen, de rolstoel duwen. Errol, een jochie met een rood-wit Feyenoord-hart, vindt het allemaal heel normaal. Toch zou hij, net als andere kinderen, wel eens zonder zorgen de straat op willen gaan. Gelukkig heeft hij sinds kort nieuwe buren, die af en toe een oogje in het zeil houden.
Regie: Sarah Sylbing

Aflevering 2: Meintje (zondag 18 januari)
Meintje (11) heeft een blinde vader en een moeder die nauwelijks kan zien. Dat houdt in dat Meintje vaak de ogen van haar ouders is. Soms is dat een grote verantwoordelijkheid. Als ze met haar ouders in het openbaar vervoer reist, is dat behoorlijk spannend. Er kan best iets misgaan en als dat gebeurt, voelt Meintje zich schuldig. Gelukkig kan ze er goed over praten met Lena, haar beste vriendin die in dezelfde straat woont. Lena begrijpt Meintje als geen ander, omdat zij met een dove moeder en een slechthorende vader ook een grote verantwoordelijkheid draagt.
Regie: Eef Hilgers

Productie: IDTV Docs in coproductie met de VPRO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen