WHO benoemd Zsuzsanna Jakab voor tweede termijn Regional Director voor Europa

Array

De WHO Raad van Bestuur, die op dit moment haar 136e zitting in Genève houdt, heeft Dr. Zsuzsanna Jakab, benoemd tot WHO’s Regional Director voor Europa, voor een tweede termijn. Dit volgt op haar benoeming in september vorig jaar door het Regionaal Comité voor Europa, die uit de ministers van Volksgezondheid van de 53 lidstaten in de regio bestaat. Dr Jakab zal haar nieuwe termijn van vijf jaar in februari 2015 beginnen.

“In mijn tweede mandaat, zal ik prioriteit geven aan het koppelen van gezondheid aan duurzame ontwikkeling met het oog op een grotere rechtvaardigheid in de gezondheidszorg in de Europese regio te waarborgen. Het gaat niet alleen over een betere gezondheid; het gaat over zorgen voor een meer rechtvaardige en duurzame gezondheid voor Europa, “zei Dr Jakab.

Zsuzsanna-JakabIn Hongarije heeft Dr. Jakab in de afgelopen drie decennia een aantal high-profile nationale en internationale Public Health en volksgezondheidsbeleid posities vervuld. Jakab behaalde een doctoraat in de Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Debrecen, Hongarije; een Master’s degree van de Faculteit der Geesteswetenschappen, Eötvös Lóránd University, Boedapest; een postgraduaat aan de Universiteit van Politieke Wetenschappen, Boedapest; een diploma in de gezondheidszorg aan de Scandinavische School of Public Health, Göteborg, Zweden; en een postgraduaat van het National Institute of Public Administration and Management, Hongarije.

WHO’s Executive Board, currently holding its 136th session in Geneva, has appointed Dr Zsuzsanna Jakab, WHO Regional Director for Europe, for a second term. This follows her nomination in September last year by the Regional Committee for Europe, which comprises the health ministers of the Region’s 53 Member States. Dr Jakab will start her new five-year term in February 2015.

“In my second mandate, I will give priority to linking health to sustainable development in order to ensure greater equity in health in the European Region. It’s not only about making health better; it’s about ensuring more equitable and sustainable health for Europe,” said Dr Jakab.

A native of Hungary, she has held a number of high-profile national and international public health policy positions in the past three decades. Dr Jakab holds a PhD degree in Health Sciences from from University of Debrecen, Hungary; a Master’s degree from the Faculty of Humanities, Eötvös Lóránd University, Budapest; a postgraduate degree from the University of Political Sciences, Budapest; a diploma in public health from the Nordic School of Public Health, Gothenburg, Sweden; and a postgraduate diploma from the National Institute of Public Administration and Management, Hungary.

Biography and photo of Zsuzsanna Jakab, WHO Regional Director for Europe
http://www.euro.who.int/en/about-us/regional-director/biography

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen