Oticon hoortoestellen scoren goed in CQ-index Hoortoestellen

Array

nivelHet NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek in de gezondheidszorg) heeft in samenwerking met de NVVS de CQI (Consumer Quality Index) hoortoestellen ontwikkeld. De CQI Hoortoestellen is een valide en betrouwbaar meetinstrument dat verschillen in ervaren kwaliteit tussen typen en merken hoortoestellen laat zien.

In het onderzoek worden de ervaringen van cliënten van de zeven meest voorkomende merken vergelijken. Met het rapport wil het NIVEL betrouwbare en vergelijkbare prestatie-informatie vergaren, vanuit het perspectief van de cliënt.

Uit het onderzoek komt Oticon goed uit de bus. Het bleek namelijk dat cliënten met een Oticon hoortoestel op verschillende aspecten positievere ervaringen rapporteerden dan toestelgebruikers van andere merken.

Er werd gemeten op vijf verschillende schalen, te weten: geluidskwaliteit gesprekken, geluidskwaliteit activiteiten binnen, geluidskwaliteit activiteiten buiten, nut hoortoestel en beperking hoortoestel. Oticon wordt bij alle vijf de schalen telkens bij de best presterende merken genoemd. Specifieke aspecten waarop Oticon goed scoort zijn: uiterlijk, gebruikersgemak, geluidskwaliteit, reparatiegevoeligheid en eindoordeel.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen