VUmc-promovendi winnen reisbeurzen

Array

Esmee Reijnierse (promovenda internistische ouderengeneeskunde) en Willem Looijaard (promovendus IC geneeskunde) hebben een ESPEN-travel grant beurs van €1.500,- gewonnen. Tijdens het Nederlands Voedingsteam Overleg (NVO) kregen ze de prijs voor de beste research abstract.

Esmee Reijnierse doet onderzoek naar sarcopenie, het verlies van spiermassa door het ouder worden. Dit verlies wordt verergerd door lichamelijke inactiviteit, onjuiste voeding en ziekte. Sarcopenie kan met verschillende definities worden vastgesteld. “Wanneer we deze definities met elkaar vergelijken, zien we maar een minimale overeenstemming. De prevalentie van sarcopenie is sterk afhankelijk van de gebruikte definitie. Ons pathofysiologisch onderzoek helpt om tot één definitie te komen.”

spiervezels Willem Looijaard doet onderzoek naar lichaamssamenstelling en voeding op de Intensive Care. Tijdens een IC-opname verliezen patiënten heel snel spiermassa. Dit is gerelateerd aan een slechtere overlevingskans, het optreden van complicaties en verlies van kwaliteit van leven. “Spiermassa kan worden gemeten op verschillende manieren, die niet allemaal even praktisch haalbaar zijn op de IC. Met ons klinisch onderzoek willen we een gemakkelijke en betrouwbare manier vinden om kwetsbare patiënten te identificeren. Daarnaast willen we met adequate voeding spierverlies beperken en de patiënt sneller beter laten worden.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen