Meandermedewerker Mark Bunck benoemd tot Ridder

De heer Mark Bunck (1963) uit Amersfoort is vrijdag 24 april 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mark Bunck werkt ruim 25 jaar in Meander Medisch Centrum. Hij heeft verschillende functies bekleed en werkt momenteel bij de afdeling Financiën & Control. Zijn auditieve beperking belemmert hem niet om zich vanaf 1988 als vrijwilliger in te zetten voor diverse sport- en belangenverenigingen voor doven.

René van Dijk, lid Raad van Bestuur: “Door zijn enorme doorzettingsvermogen heeft Mark Bunck veel bereikt op professioneel en maatschappelijk gebied. Recentelijk trok hij de complete apotheekadministratie naar zich toe en zorgde daarmee voor een grote efficiencyslag in de administratieve handelingen. Maar ook bij diverse vrijwilligersstichtingen draagt hij zijn steentje bij. Wij zijn dan ook trots op deze collega die ondanks zijn auditieve beperking flink participeert in onze samenleving.”

Mark BunckBunck zet als vrijwilliger zijn deskundigheid en ervaring veelvuldig in. Zo was hij van 1988-1991 penningmeester van de Dovenbowlingclub “Kievitsdal”. Van 1990-2000 bekleedde hij de functies secretaris en penningmeester van de zaalvoetbalvereniging D.S.V. Catharijne ’83, een sportvereniging voor doven. Van 1994 tot 1998 was Bunck penningmeester van de Stichting Samenwerkende Utrechtse Doven Organisaties. Deze stichting behartigt de belangen van dove en slechthorende mensen in de provincie Utrecht en ’t Gooi. Van 2003 tot 2011 heeft hij verschillende functies bekleed bij de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond. Bunck is sinds 2012 penningmeester van de Nederlandse belangenvereniging Dovenschap. Vanaf 2002 is hij penningmeester van de Stichting Elders. Deze stichting is opgericht door medewerkers van Meander Medisch Centrum en houdt zich bezig met kleinschalige ontwikkelingshulp. De stichting wordt gefinancierd door medewerkers van het ziekenhuis.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen