Meandermedewerker Mark Bunck benoemd tot Ridder

0
509

De heer Mark Bunck (1963) uit Amersfoort is vrijdag 24 april 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mark Bunck werkt ruim 25 jaar in Meander Medisch Centrum. Hij heeft verschillende functies bekleed en werkt momenteel bij de afdeling Financiën & Control. Zijn auditieve beperking belemmert hem niet om zich vanaf 1988 als vrijwilliger in te zetten voor diverse sport- en belangenverenigingen voor doven.

René van Dijk, lid Raad van Bestuur: “Door zijn enorme doorzettingsvermogen heeft Mark Bunck veel bereikt op professioneel en maatschappelijk gebied. Recentelijk trok hij de complete apotheekadministratie naar zich toe en zorgde daarmee voor een grote efficiencyslag in de administratieve handelingen. Maar ook bij diverse vrijwilligersstichtingen draagt hij zijn steentje bij. Wij zijn dan ook trots op deze collega die ondanks zijn auditieve beperking flink participeert in onze samenleving.”

Mark BunckBunck zet als vrijwilliger zijn deskundigheid en ervaring veelvuldig in. Zo was hij van 1988-1991 penningmeester van de Dovenbowlingclub “Kievitsdal”. Van 1990-2000 bekleedde hij de functies secretaris en penningmeester van de zaalvoetbalvereniging D.S.V. Catharijne ’83, een sportvereniging voor doven. Van 1994 tot 1998 was Bunck penningmeester van de Stichting Samenwerkende Utrechtse Doven Organisaties. Deze stichting behartigt de belangen van dove en slechthorende mensen in de provincie Utrecht en ’t Gooi. Van 2003 tot 2011 heeft hij verschillende functies bekleed bij de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond. Bunck is sinds 2012 penningmeester van de Nederlandse belangenvereniging Dovenschap. Vanaf 2002 is hij penningmeester van de Stichting Elders. Deze stichting is opgericht door medewerkers van Meander Medisch Centrum en houdt zich bezig met kleinschalige ontwikkelingshulp. De stichting wordt gefinancierd door medewerkers van het ziekenhuis.

Bron: Meander Medisch Centrum