Meanderijsje krijgt vervolg met ‘gezonde twist’

Het Meanderijsje, gemaakt door de bekende ijssalon San Marco in Amersfoort, krijgt een vervolg. Deze week wordt een nieuwe campagne gestart, onder het motto ‘ijs is gezond’. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het goede doel: de Vrienden van Meander die zich inzetten voor een gezond en prettig ziekenhuis.

Nino, ambassadeur van de Vrienden van Meander, had de primeur. Als eerste mocht hij het nieuwe Meanderijsje proeven. Het bestaat dit jaar uit tropisch vruchtenijs met kiwisaus.

MeanderijsjeHet publiek kon vooraf een voorkeur voor de smaken opgeven, passende bij de Meanderkleuren groen en oranje. Van ieder verkocht Meanderijsje gaat 20 eurocent naar het goede doel.

Gian Maria da Fies, Vriend van Meander en eigenaar van San Marco, is opgetogen dat het gelegenheidsijs een vervolg krijgt. “IJs is gezond, is mijn motto. Mensen die geregeld ijs eten, hebben twee keer minder last van stress dan mensen die geen ijs eten. Door het eten van ijs wordt de gelukszone in de hersenen geprikkeld. Ook de gezichtsuitdrukking fleurt ervan op. Dat blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Met het Meanderijsje geven we nog een extra effect mee: je draagt bij aan een prettiger verblijf voor mensen in het ziekenhuis.”

 

Het Meanderijs is vanaf 9 mei te koop in de ijssalons van San Marco in Amersfoort (Langestraat 43 en Leusderweg 63). Het publiek kan zijn ervaringen met het Meanderijsje delen via #ijsisgezond.

Bron: Meander Medisch Centrum