Meanderijsje krijgt vervolg met ‘gezonde twist’

Array

Het Meanderijsje, gemaakt door de bekende ijssalon San Marco in Amersfoort, krijgt een vervolg. Deze week wordt een nieuwe campagne gestart, onder het motto ‘ijs is gezond’. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het goede doel: de Vrienden van Meander die zich inzetten voor een gezond en prettig ziekenhuis.

Nino, ambassadeur van de Vrienden van Meander, had de primeur. Als eerste mocht hij het nieuwe Meanderijsje proeven. Het bestaat dit jaar uit tropisch vruchtenijs met kiwisaus.

MeanderijsjeHet publiek kon vooraf een voorkeur voor de smaken opgeven, passende bij de Meanderkleuren groen en oranje. Van ieder verkocht Meanderijsje gaat 20 eurocent naar het goede doel.

Gian Maria da Fies, Vriend van Meander en eigenaar van San Marco, is opgetogen dat het gelegenheidsijs een vervolg krijgt. “IJs is gezond, is mijn motto. Mensen die geregeld ijs eten, hebben twee keer minder last van stress dan mensen die geen ijs eten. Door het eten van ijs wordt de gelukszone in de hersenen geprikkeld. Ook de gezichtsuitdrukking fleurt ervan op. Dat blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Met het Meanderijsje geven we nog een extra effect mee: je draagt bij aan een prettiger verblijf voor mensen in het ziekenhuis.”

 

Het Meanderijs is vanaf 9 mei te koop in de ijssalons van San Marco in Amersfoort (Langestraat 43 en Leusderweg 63). Het publiek kan zijn ervaringen met het Meanderijsje delen via #ijsisgezond.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen