Actief zitten met Zami Smart

Array

Nederlands duo verovert Amerika via Indiegogo
Designstudio ZAG verrijkt de wereld met een wel heel innovatief en ergonomisch ontwerp: de Zami, wat Japans is voor ‘goed zitten’. En dat is precies waar deze sierlijke kruk voor zorgt: door de dubbele gebogen zitvorm strek je automatisch de rug en neem je een actieve houding aan. Op 5 mei lanceerden ze de nieuwste kruk Zami Smart in Amerika via Indiegogo, al binnen 2 dagen is de campagne 160% geslaagd, zijn ze trending op Indiegogo en pakt de Amerikaanse pers het groots op.


Gameboyrug
Twee Nederlanders, gerenommeerd ontwerper Ruud-Jan Kokke en orthopeed Piet van Loon zijn het brein achter de kruk. Door het toenemende gebruik van computers en tablets zit men tegenwoordig vaak in een verkeerde, statische houding. Hierdoor ontstaat een zogenoemde ‘gameboyrug’. Om dit tegen te gaan, ontwikkelde Van Loon de ‘goed zitten’-uitgangspunten. Hiervoor werd hij geïnspireerd door boomstammen en rotsen, waarop men vroeger ging zitten om even tot rust te komen. Op zo’n stam of rots zit je zonder moeite recht en in balans. Kokke vertaalde de uitgangspunten vervolgens in de mooie en praktische Zami Life


Gezonder dankzij Zami Life

De Zami Life, gemaakt van hoogwaardig aluminium en nu ook hout, is slank vormgegeven, licht in gewicht en past goed in de huiskamer, fitness- en yogaruimte of op het kantoor. Het zitmeubel is dé ideale oplossing voor mensen met lage rugproblemen, nek- en schouderklachten en het Restless Legs Syndroom. Zami ‘reset’ als het ware de lichaamshouding, waardoor de klachten afnemen of zelfs verdwijnen.

Goede houding voor de toekomst
Het designmeubel heeft ook een preventieve werking. De Zami zorgt er namelijk voor dat men steeds varieert van zitpositie. Hierdoor worden onbewust de rompspieren geactiveerd en versterkt. Het gevolg: stevige billen, buik en borsten, maar bovenal een soepele rug, de basis van een gezond en vitaal lichaam. En wie eenmaal de Zami heeft geprobeerd, zal ook op andere zitmeubels automatisch de goede houding aannemen.

App en oefenvideo’s
De Zami Smart heeft nog een andere, bijzondere eigenschap: de kruk is gekoppeld aan een app. Deze levert informatie over de zithouding en geeft direct advies. Ook kan de gebruiker oefenvideo’s bekijken over het versterken van de belangrijkste spieren en het verbeteren van de houding.

Meer informatie via: www.zami.life

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen