Bijna ouders opgelet: VIP event Geboortezorg in Nuenen

babyIn verwachting! Bijzonder, maar ook spannend. Je wilt je goed voorbereiden, bent nieuwsgierig en je hebt allerlei vragen. Herkenbaar? Kom dan met je partner, moeder, vader, vriendin of (schoon)zus naar het speciale VIP event Geboortezorg (VIP: Very Important (almost) Parent) op donderdagavond 11 juni aanstaande in Nuenen. Geboortecentrum Anna en ZuidZorg Kraamzorg organiseren daar speciaal voor aanstaande moeders en vaders een leuke, informatieve avond over het aanstaande ouderschap. Vol met informatie, leuke workshops en interessante sprekers. Meld je snel aan. Vol is vol.

Serieus programma met een knipoog
Het programma is opgebouwd uit twee workshops, één voor de mama’s en één voor de papa’s, gevolgd door een lezing voor alle aanwezigen. Informatie, interactie en een flinke portie humor, dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het programma. Als deelnemer ga je aan het einde van de avond naar huis met een hoop nieuwe weetjes, tips en adviezen rond de bevalling, kraamtijd en de tijd daarna!

Het programma:

  • 45-19.00 uur: Inloop
  • 00-20.00 uur: Relax Mama’s door Elsbeth Teeling (workshop)

Een interactieve workshop voor de (toekomstige) mama’s waarin relativeren en lachen centraal staan. In de workshop worden deelnemers via allerlei oefeningen en een quiz aan het denken gezet over hun (toekomstige) moederrol en is er tijd om ervaringen en vragen te delen.

  • 00-20.00 uur: De Vadercursus door David Borman (workshop)

Een workshop voor de (toekomstige) papa’s. Een goede, maar zeker ook vermakelijke voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd.

  • 00-20.30 uur: Pauze met koffie thee en iets lekkers
  • 30-21.00 uur: Dunstan babytaal door Ilse van der Velden (lezing)

Alle pasgeboren baby’s maken verschillende reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Zo is een geluidje voor honger, vermoeidheid, een boertje dat dwarszit, etc.

Leer meer over deze geluidjes en krijg waardevolle tips over hoe te reageren op de behoefte van je baby.

  • 00-21.30 uur: Borrel

Tijdens de pauze en de borrel bestaat de gelegenheid om de aanwezige informatiestands te bezoeken van onder andere het Geboortecentrum Anna en ZuidZorg Kraamzorg.

 Praktische informatie
Het VIP event Geboortezorg vindt plaats in Berkenbosch, Opwettenseweg 80, Nuenen. Vanaf 18.45 uur zijn de deuren open, om 19.00 uur start het programma. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. De meest actuele informatie vind je op www.st-anna.nl/geboortecentrum.

Interesse?
Wil je deelnemen? Meld je dan aan via patientenvoorlichting@st-anna.nl o.v.v. VIP event Geboortezorg. Geef hierbij aan met hoeveel personen je komt en hoe het gezelschap is samengesteld (man/vrouw).

Over de organisatoren
ZuidZorg is al jaren een vertrouwd adres voor kraamzorg. ZuidZorg is er voor alle zaken rondom de zwangerschap en bevalling. Denk aan het geven van cursussen en informatiebijeenkomsten, ondersteunen bij thuisbevallingen en het bieden van kraamhulp en hulpmiddelen. Op deze manier zorgt ZuidZorg ervoor dat de aanstaande papa’s en mama’s optimaal kunnen genieten van de zwangerschap én kraamtijd.

In Geboortecentrum Anna kunnen vrouwen onder begeleiding van hun eigen verloskundige of gynaecoloog bevallen in een huiselijke sfeer, met de garantie dat zij tijdens de bevalling niet hoeven te ‘verhuizen’ naar een andere plaats. Het centrum is gevestigd in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de verloskundigen uit de regio en het ziekenhuis. Meer informatie: www.st-anna.nl/geboortecentrum.