Opening Bergman Clinics Vrouwenzorg – AMC

Array

vrouwen gezondheidIn maart 2015 heeft Bergman Clinics / Vrouwenzorg een nieuwe focuskliniek geopend in de Rode Luifel van het AMC. De samenwerking met het AMC wordt hiermee nog meer geïntensiveerd doordat Bergman Clinics / Vrouwenzorg een deel van de zorg van het AMC overneemt.

Door de samenwerking tussen de 2de-lijns zorg van Bergman Clinics / Vrouwenzorg met de 3de– lijns zorg van het AMC kunnen patiënten sneller en eenvoudiger de beste zorg krijgen die zij nodig hebben op de juiste plek: hoogwaardige gynaecologische zorg die makkelijk toegankelijk is bij Bergman Clinics / Vrouwenzorg en (indien nodig) complexe academische zorg in het AMC.

De aanpak biedt grote voordelen voor de patiënt en verwijzer:

  1. Bergman Clinics /.. Vrouwenzorg is volledig gespecialiseerd op het gebied van gynaecologische klachten, zoals abnormaal uterien bloedverlies (cyclus stoornissen), vulva aandoeningen, adnex afwijkingen en myomen. Deze zorg wordt overgenomen van het AMC.
  2. Speciaal voor meiden tussen de 12 en 20 jaar komt er een jonge meiden spreekuur.
  3. Vrouwen worden snel en makkelijk geholpen in een prettige omgeving met veel persoonlijke aandacht.
  4. Behandeling door top-academische artsen die verbonden zijn aan het AMC.
  5. Bij complexe aandoening, directe doorverwijzing naar het AMC (korte lijnen) maar blijvend onder de verantwoordelijkheid van de behandelend arts.
  6. Naadloos vervolgtraject, zonder herhaling van onderzoeken.
  7. Ter plekke inplannen van vervolgafspraken.

Door focus beter
De nieuwe aanpak sluit geheel aan bij de visie van Bergman Clinics dat specialisatie leidt tot betere kwaliteit, goede cliëntervaringen en efficiëntie. Het ‘door focus beter’ wordt door Bergman Clinics voor het eerst concreet gedefinieerd in uitkomstencriteria.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen