Directeur BTKzorg verzorgt uitje voor cliënten

Array

Het zijn onrustige tijden voor de zorgwereld. De vele veranderingen trekken een zware wissel op de organisaties. Maar het zijn vooral ook de cliënten die in de dagelijkse praktijk met de gevolgen worden geconfronteerd. Om hen tegemoet te komen heeft BTKzorg een groep cliënten afgelopen vrijdag uitgenodigd voor een middagje uit naar het museum TwentseWelle in Enschede. Het gaat hierbij om hulpbehoevende mensen die anders niet of nauwelijks meer de deur uitkomen. BTKzorg werkt hierin samen met Stichting Goal.

IMG_7308Hart onder de riem voor cliënten
Directeur Bert Kolfoort heeft zich spontaan aangeboden om met het bedrijfsbusje de cliënten van huis op te halen en weer thuis te brengen. “We willen”, licht hij toe, “onze cliënten hiermee een hart onder de riem steken. En hen vooral ook duidelijk maken dat ze er vandaag de dag wel degelijk toe doen al lijkt soms eerder het tegendeel.” Omdat de cliënten van BTKzorg vaak moeilijk uit huis kunnen komen, worden ze voor deze gelegenheid opgehaald en weer teruggebracht. “En dat doe ik met veel plezier”, zegt directeur Kolfoort. “Want in de zorg moet de mens, de cliënt voorop staan.”

Samenwerking met Stichting GOAL
BTKzorg werkt bij dit initiatief voor de eerste keer samen met Stichting GOAL. Stichting GOAL wil het deelnemen aan recreatieve activiteiten voor mensen met een zorgbehoefte bevorderen.Vanuit Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) gaan ook cliënten mee.

TwentseWelle
Bij TwentseWelle kregen de gasten van BTKzorg en van TMZ een rondleiding door de historie van de Twentse textielindustrie. Stichting Goal zorgt ervoor dat de hulpbehoevenden in rolstoelen of anderszins werden begeleid door medewerkers van Winza samen met de vrijwillige begeleiders van beide zorginstellingen.

De cliënten genoten en waren de organisaties zeer dankbaar dat dit uitje voor hen is mogelijk gemaakt.

Bron BTKzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen