ZuidZorg presenteert jaarcijfers 2014 met bescheiden optimisme

Array

ZuidZorg heeft in 2014 haar organisatie verder aangepast aan de nieuwe realiteit in de zorgmarkt. Dit heeft bij licht gestegen bedrijfsopbrengsten geleid tot een negatief bedrijfsreslutaat van 9,8 miljoen euro. Nu de organisatieveranderingen voor een groot deel zijn geïmplementeerd, kijkt de thuiszorgorganisatie weer vooruit. De Raad van Bestuur is bescheiden optimistisch: “ZuidZorg is in de kern gezond. Onze uitgangspositie voor de komende jaren is goed”.

Spannend jaar
Het jaar dat achter ons ligt is in alle opzichten een spannend jaar gebleken. Veranderingen in regelgeving en bekostiging van de zorg wierpen hun schaduw vooruit. Die veranderingen en de daarmee gepaard gaande bezuinigingen vroegen om herbezinning, focus en een kritische blik op onze organisatie. Helaas heeft dit ook consequenties gehad voor onze personeelsformatie en hebben we een aanzienlijk aantal medewerkers moeten laten gaan.

zuidzorgReorganisatie grootste kostenpost
De kosten van deze reorganisatie zijn de voornaamste reden van het negatieve financiële eindresultaat voor ZuidZorg. In deze kostenpost zijn de vergoedingen van de vaststellingsovereenkomsten, het salaris van de wettelijke opzegtermijn (vrijgesteld van werk), de wachtgeldregeling van 3,5 maand en de advies- en begeleidingskosten ten tijde van de reorganisatie meegenomen.

Investeren in de toekomst
Daarnaast heeft ZuidZorg in 2014 ook 1,7 miljoen geïnvesteerd in diverse projecten gericht op de toekomst. Naast investeringen in e-health lag de nadruk op projecten ter versterking van de samenwerking in de 1e en 2e lijnszorg.

In de kern gezond
“‘Dat onze inspanningen lonen, blijkt in 2015. We hebben zowel bedrijfsmatig als op het gebied van kwaliteit enorme stappen vooruit gezet. En door een combinatie van slimmer werken en kostenbesparing hebben we weer ruimte gekregen om te investeren. Ondanks een negatief bedrijfsresultaat in 2014, is ZuidZorg in de kern gezond. Onze uitgangspositie voor de komende jaren is goed”, aldus Marc Veldhoven, voorzitter Raad van Bestuur.

Bron: ZuidZorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen