KWF-werkgroep presenteert rapport over dure kankergeneesmiddelen

dure-medicijnenOp donderdag 2 juli presenteert de werkgroep ‘dure kankergeneesmiddelen’ haar bevindingen aan minister Schippers. Door de toename van het aantal kankerpatiënten en de komst van nieuwe dure oncologische geneesmiddelen, zullen de kosten voor de behandeling van kankerpatiënten drastisch stijgen. Het zorgsysteem is niet voorbereid op deze ontwikkeling. De toegankelijkheid van dure kankergeneesmiddelen voor iedereen staat daardoor onder druk. De Signaleringscommissie Kanker van KWF Kankerbestrijding (SCK) luidde hierover vorig jaar de noodklok.

Naar aanleiding van het SCK-rapport ‘Toegankelijkheid van dure kankergeneesmiddelen’ heeft minister Schippers aan KWF Kankerbestrijding gevraagd een werkgroep samen te stellen met de belangrijkste stakeholders in het veld van dure kankermedicijnen. De opdracht was inzicht te geven in de huidige belemmeringen die artsen ervaren om (dure) kankermedicijnen voor te schrijven en advies te geven hoe deze belemmeringen opgelost kunnen worden.