Genomineerden voor de eerste Medische Inspirator prijs bekend

Array

zoekOp 26 juni heeft de ZonMw Medische Inspirator jury – onder voorzitterschap van Elizabeth Vroom, Duchenne Parent Project – drie genomineerden voor de eerste Medische Inspirator gekozen.

De drie genomineerden zijn:

    • Enzymtherapie ontwikkeling voor dwarslaesiepatiënten.
    • Een nieuw middenrif voor kinderen met een congenitale hernia diafragmatica.
    • NOTCH3 downregulatie: testen van een genetische therapie voor erfelijke dementie en beroertes (CADASIL).


    Promotiefilm
    De genomineerden gaande komende tijd een promotiefilm maken voor hun project. In het najaar zijn deze films te zien zijn op de Facebookpagina ‘Patiënt zoekt onderzoeker’.
    Hier stellen ook de juryleden zich aan u voor, kunnen de genomineerden gevolgd worden bij het filmen en kan er straks gestemd worden op de gepubliceerde filmpjes.

    Stemmen
    Naast de publieksstemmen, bepaalt de jury voor 50% wie de uiteindelijke winnaar wordt. De winnaar wordt op 8 december 2015 bekend gemaakt op de Date2Innovate bijeenkomst in Nijmegen (georganiseerd door de VSOP). Deze bijeenkomst biedt wederom een gelegenheid waarbij patiënten, onderzoekers en bedrijfsleven de samenwerking met elkaar kunnen aangaan. Save the date!

    Prijs
    De Medische Inspirator is een prijs van € 50.000 voor het beste projectplan voor de ontwikkeling of toepassing van een medisch product, ingediend door een patiënt en onderzoeker samen.
    Bij voorkeur doen ook zorgverleners en/of bedrijven mee. De focus ligt op de behoefte van de patiënten. Thema van de Medische Inspirator in 2015 is Regeneratieve Geneeskunde (weefselgeneratie en gentherapie). De prijs komt vanuit het ZonMw programma Medische Producten Nieuw en Nodig.

    Meer informatie

    Bron:  ZonMW

    Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

    Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

    Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

    Recente artikelen